Jouw bedrijfsprofiel op LinkedIn

Maart 2008 is LinkedIn gestart met het weergeven van bedrijfsprofielen. Dit was een succes en al snel waren de aanvragen voor LinkedIn voor een Company profile niet meer bij te houden. Vandaar dat vanaf november 2008 iedereen zelf een bedrijfsprofiel kan aanmaken.

Heb jij al een profiel van je eigen bedrijf gemaakt?
Het is slim om dit te doen. Je bedrijfsprofiel wordt namelijk zichtbaar in je persoonlijke profiel. Zie dit voorbeeld.
linkedin-company-profile-show

Als je dan op de link klikt ga je gelijk naar het bedrijfsprofiel. Een plek op LinkedIn waar je direct promotie maakt voor je bedrijf.
linkedin-company-profile-ernohannink

Dit is een profiel van mijn bedrijf met maar 1 werknemer. Hoe ziet nu het profiel eruit van een groter bedrijf.
Bijvoorbeeld AB Oost.
linkedin-company-profile-aboos

OK, je bent eigenaar van een klein bedrijf of een zelfstandige en je wilt ook een profielpagina voor je bedrijf. Hoe doe je dat?

Maak een company profile

Ga naar de company pagina (boven in het menu). Dan klik je op Add Company (rechtsboven)
linkedin-company-profile-search

Dan vul je de bedrijfsnaam en je email adres van je bedrijf in. Denk er aan dit het email adres van het domein van je bedrijf. Dus niet jouwnaam@gmail.com maar jouwnaam@jouwbedrijf.nl.
Het emailadres wordt ook gebruikt om andere medewerkers van het bedrijf aan dit profiel te koppelen.
linkedin-company-profile-addKlik op Continue.

Dan vul je de bedrijfsgegevens in.
linkedin-company-profile-add2Let op de tekst in de omschrijving moet minimaal 250 karakters zijn.
Klik Save & Continue

Logo toevoegen
Voeg je logo toe voor een goede herkenbaarheid.
linkedin-company-profile-add-foto

Klik op Edit profile (rechtsboven)
Vul de specialiteiten van je bedrijf in:
linkedin-company-profile-add4

Bij edit profile kun je de volgende zaken wijzigen en/of aanvullen

 • Basis informatie – zie bovenstaande afbeelding
 • Company Logo – zie uitleg hierboven
 • Locations – hier kun je nog andere locaties voor je bedrijf aangeven
 • Financials – welke omzet draait het bedrijf op jaarbasis
 • Company Blog – wat is de RSS URL van je blog; hiermee verschijnt er nieuws op je bedrijfsprofiel
 • Related Companies – gerelateerde bedrijven

Update

Meerdere beheerders op een bedrijfsprofiel

Je kunt nu ook meerdere beheerders toevoegen aan een bedrijfsprofiel of zelfs iedereen met dezelfde domeinnaam in het emailadres zaken laten wijzingen op het bedrijfsprofiel. Ga naar je bedrijfsprofiel (beheerder) en klik ‘Admin tools’ – ‘Edit’

LinkedIn company profile

Bij ‘Start typing a name’ kun je de naam typen van de beheerder die wilt toevoegen. Je moet wel met die persoon verbonden zijn.

Andere artikelen over LinkedIn:

Door Erno Hannink

Erno is de businesscoach die ondernemers helpt om de lange termijn doelen sneller te realiseren. Ondernemers die het beter willen doen voor de planeet, maatschappij en zichzelf. Met zijn ondersteuning en tips helpt hij je dagelijkse doelen te kiezen zodat je de lange termijn doelen eindelijk gaat realiseren. Test zijn coaching een week lang gratis uit met deze code ERNOHANNINKWEEK op dit platform -> ga naar coach.me. Sluit je aan bij de community van ondernemers die iets bijzonders doen.

124 reacties

 1. Pingback: Enthousiasmeren
 2. Hoi,

  Ik wil op LinkedIn een bedrijf toevoegen, alleen als ik emailadres invul en naam van het bedrijf dan krijg ik een mail, als ik dan conformeer moet ik weer inloggen en krijg niet het scherm waar ik bedrijfsgegevens moet invullen.

  Weet u wat ik fout doe?

  Hoor graag uw reactie,

  Met vriendelijke groet,

  Henno Ploeg

  1. Henny ga naar Companies onder ‘More’.
   Zoek dan je bedrijf op en dan zie je rechtsboven ‘Edit’ als je bent ingelogd op LinkedIn.
   Daar kun je gegevens invullen en een afbeelding (logo) toevoegen.

 3. Beste Erno,

  Hoe voeg ik mijn employees toe aan mijn bedrijfsprofiel? Moet ik hen uitnodigen? Zoekt ie zelf in de email adressen?
  Maar wat als zij met hun persoonlijke email adres zijn aangesloten bij linkedin, vind ik ze dan?

  Groet! Mireille Geijsen

  1. Als je als medewerker een bedrijf toevoegt en jouw bedrijf is opgenomen onder ‘Companies’ dan wordt deze vanzelf als medewerker in het bedrijf opgenomen. Ook als ze het email adres van het bedrijf gebruiken gebeurt dit volgens mij ook. Ze kunnen naast het prive adres ook het zakelijk email adres opnemen.

   1. Dag Erno,

    Is te voorkomen dat automatisch iedereen wordt opgenomen die een e-mailadres met gelijke domeinnaam heeft? Ik wil een companysite aanmaken voor een onderdeel binnen een grote school. Van die school heeft iedereen dezelfde domeinnaam, maar slechts een fractie werkt voor mijn organisatieonderdeel.

    Groet,
    Wanda

 4. Ik heb uw advies aan Mireille Geijsen uitgeprobeerd, maar ik blijf slechts ‘follower’ van het bedrijf waar ik werk. Ondanks dat staat aangevinkt; ‘i currently work here’. Als ik ingelogd ben op het bedrijfsprofiel (company) dan kan ik ook nergens employees toevoegen zoals Mireille al zei. Hoe kan ik dan wel van volger naar medewerker gaan? (mijn linked-in profiel is gekoppeld aan mijn prive-mailadres, maar daar zou het toch niet aan moeten liggen?)

 5. @Erno Hannink. Bedankt voor de reactie! Ik had dat ondertussen al uitgeprobeerd, een collega van mij ook. Maar hij linkt ons nog steeds alleen als followers en niet als employees. Erg jammer, want daar ging ons het bedrijfsprofiel juist om. Vanwege het ingestelde bedrijfs-emailadres hebben mijn collega en ik nu wel toegang om het bedrijfsprofiel te wijzigen e.d. Wat dat betreft heeft LinkedIn ons toch al automatisch gekoppeld aan het bedrijfsprofiel? Maar dus nog steeds niet als employee. En ik lees inderdaad overal dat LinkedIn het vanzelf koppeld en dat je er zelf verder niets aan kunt doen.. Ik zou lieve zelf de employees beheren, dan ging het in één keer goed 😉 En nu? Enig idee wat ik nu nog kan doen?

 6. @Erno: Helaas voor mij, over het voorbeeld dat u gaf: Been there, done that. Rest mij inderdaad een laatste optie: zelf een vraag stellen in het Answer gedeelte (probleem is alleen dat ik slecht ben in Engels vandaar dat ik het eerst hier probeerde). Maar in ieder geval heel erg bedankt voor het meedenken!

 7. Beste Erno,
  Ik wil graag het bedrijf waar ik voor werk toevoegen op Linkedin zonder dat ik de enige beheerder van de pagina ben. Dat wil zeggen; ik wil een bedrijfspagina aanmaken die iedere medewerker kan aanpassen en updaten (en die dus niet direct gelinked is aan mijn persoonlijke profiel). Moet ik hiervoor een nieuwe account aanmaken? Ik hoop dat je me kunt helpen! Groet, Pim

 8. Goedemorgen Erno,

  Je hebt een interessante website, leuk!

  Ik wil een bedrijfsprofiel toevoegen op LinkedIn, als ik naar more ga, dan naar companies en dan naar add a company profile krijg ik telkens de melding dat het nu niet mogelijk is een company profile toe te voegen cq. aan te maken.

  Weet je wat ik fout doe of ligt dit probleem aan LinkedIn?

  Alvast bedankt!

  Groet, Jurgen

 9. @Pim aan een bedrijfsprofiel binnen LinkedIn kun je niet zoveel bewerken het heeft dus ook geen zin dat iedereen die kan bewerken. Wat kun je wel bewerken: logo, url en omschrijving.
  Wie er werken, hebben gewerkt, en statische gegevens wordt allemaal automatisch bijgewerkt door LinkedIn met de gegevens uit de profielen van de werknemers. De werknemers zijn gekoppeld aanhet bedrijfsprofiel via het e-mail adres met het domein van het bedrijf dus naam@jouwbedrijf.nl.

 10. Hi Erno,

  dank voor je reactie. Ik heb met LinkedIn contact gehad, probleem lag bij hun en is nu opgelost.

  Groet, Jurgen

  1. Hoi Jurgen,

   Hoe heb je dit gedaan? Ik krijg namelijk al een week dezelfde melding, en via het contactformulier op LinkedIn en via Twitter krijg ik geen reactie van LinkedIn.

 11. Hallo Erno,

  Kun je vanuit het bedrijfsprofiel ook een groep aanmaken? Nu staat het bedrijfsprofiel en de groep van mijn organisatie op verschillende accounts. Graag willen we die samenvoegen.

  Groet,
  Renee

 12. Renne, als het bedrijfsprofiel onde ‘ Companies’ staat dan kun je daar geen group mee aanmaken.
  “Nu staat het bedrijfsprofiel en de groep van mijn organisatie op verschillende accounts. “, dit begrijp ik niet. Kun je de URLs mailen van deze accounts.
  User accounts samenvoegen gaat niet. Je kunt wel andere beheerders aan een group toevoegen.

 13. Beste Erno,

  Voor mijn bedrijf is er een company account aangemaakt. Dit account wil ik graag overdragen aan iemand anders en dus wil ik ook het emailadres aanpassen. Hoe doe ik dit?

  Groeten,
  Vera

 14. Hallo Vera, eerst 1 mail adres toevoegen en daarna 1 verwijderen. Ik neem aan dat je bedoeld een persoonlijk profiel met daarin de gegevens voor je bedrijf? Of gaat het om een echt bedrijfsprofiel in companies?

 15. Beste Erno,

  Ik heb een bedrijfsprofiel aangemaakt maar als ik in mijn persoonlijke profiel bij experience over de bedrijfsnaam ‘hover’ verschijnt er geen info venster over het bedrijf, ook linkt hij niet door naar de bedrijfspagina.

  Nou heb ik begrepen dat Linkedin dat uit zichzelf zou moeten doen maar dat gebeurt dus niet. Gaat hier enige tijd overheen of sla ik een handeling over?

  Alvast bedankt,
  Jelger

 16. Dag Erno,

  Ik wilde een companyprofiel aanmaken voor ons bedrijf, maar het blijkt dat dit al is gebeurt. Ik kan als PR functionaris hier niet in wijzigen (of wel?) en dat wil ik wel. Ik wil namelijk graag beheerder worden en een juist profiel aanmaken. Hoe doe ik dit en hoe zie ik wie nu beheerder is?

 17. beste Erno,

  Ik heb een companyprofile aangemaakt in LinkedIn met de naam NGXchange. nu wordt als employee aangemerkt: iedereen die de naam NGXchange in zijn current company heeft staan. Echter: wij detacheren en huren ook coaches in. Zij hebben ook in hun profiel staan dat ze vóór NGxchange werken. Wij willen echter graag, dat alleen de vaste werknemers worden aangemerkt als employee. Nu had ik bedacht om de bedrijfsnaam in het companyprofile te veranderen in NGXchange bv ( want het is een bv) maar ik kan niet vinden hoe dat moet en of het kan. Heb jij daar een antwoord op?
  Alvast bedankt. gr Jacqueline

  1. Hallo Jacqueline,

   Ik loop hier nu zelf ook tegenaan (productnaam is veranderd). Kun jij mij laten weten of je dit uiteindelijk nog hebt kunnen aanpassen? Dan hoor ik graag hoe je dit hebt gedaan.

   Alvast bedankt! Gr. Anita

 18. Beste Erno,
  Bedankt voor je overzichtelijke uitleg, ik heb toch nog een vraag:
  Ik wil graag mijn profile invullen als link naar mijn linkedin pagina, bij de meest mensen is het als volgt bv:
  nl.linkedin.com/in/coenvanderhorst
  Maar als ik daar míjn naam achter “/in/” invul komt er niks boven, ook niet mijn bedrijfsnaam minneboofotografie of met streepjes ertussen etc. Waar kan ik terugvinden hoe mijn link moet heten???????
  Bedankt voor antwoord alvast!
  groeten Nicole

 19. Beste Erno,

  Hopelijk kan jij me uit de brand helpen. Ik heb een aantal mensen gevraagd om een recommendation voor me te schrijven. Nu kunnen ze dit helaas niet. De een zegt dat ik iets geblokeerd heb staan en de ander denkt dat de aanvraag te lang geleden is? Wat heb ik niet goed staan in mijn linkedin en hoe en waar los ik dat op?

  Bij voorbaat enorm veel dank!

 20. Hallo!,
  Is het ook mogelijk om ( liefst gratis) op of via je company page aan te geven dat je vacatures hebt?
  Ik kwam wel ergens terecht waar ik kon plaatsen, maar tegen betaling…
  Elke tip is welkom!

  1. Ha Ingrid, wat je natuurlijk kunt doen is de vacature plaatsen in jullie blog en de feed van het blog koppelen aan de pagina. Zo komt deze daar ook in beeld.

 21. Beste Erno

  Ik heb gemerkt dat onze medewerkers niet worden gelinkt aan ons bedrijfsprofiek. Nochthans heeft iedereen als primary adres het werkadres.
  Elk advies hierover is welkom.

 22. Hoi, ik heb een tijdje geleden geprobeerd de company waarvoor ik werkzaam ben (SSB), aan te maken. Toen ik een mailadres in moest geven, heb ik maar even mijn eigen werk emailadres ingevoerd, maar nu ‘hangt’ de company ook echt aan mijn account. Dus ik wil eigenlijk het mailadres van de companyaccount aanpassen, weet u hoe dat moet?
  én ik denk dat de mailaccount van mijn werk (erika@ssb-badhoevedorp.nl) nu ook hangt aan mijn privé mailaccount (livius.erika@gmail.com) kan ik dat ook aanpassen?

 23. Beste Erno,

  Voor mijn bedrijf zou ik graag een een bedrijfspagina aanmaken op LinkedIn. Alleen nu is er een probleem met het email domein. Er is een andere vestiging die al eerder met dit (zelfde domein als dat van ons) domein een pagina heeft aangemaakt. Hierdoor kan er geen nieuwe pagina worden aangemaakt voor onze vestiging.

  Een algemene pagina zien wij niet zitten omdat het ene bedrijf een ICT-Bedrijf is en het andere een Uitzendburo.

  Een voorbeeld van het probleem:

  bedrijf1@3-angle is eerder aangemaakt voor het ict bedrijf. Nu wil het uitzendburo van 3-angle een eigen pagina onder het email adres van bedrijf2@3-angle.nl. En dit kan dus niet, omdat er dan twee bedrijven onder één email domein zijn (..@3-angle.nl). Ook accepteert linkedin geen gmail en hotmail accounts voor een bedrijfspagina.

  Is er een manier om dit probleem op te lossen?

  Elk advies is welkom!

  1. Het spijt me Ruben ik zou niet weten hoe je dit moet oplossen/omzeilen als je gebruik maakt van dezelfde domeinnaam. Heb je toevallig niet een .com andere extensie van hetzelfde domein?

 24. @marije/erno, ik weet niet of de employee/volger vraag inmiddels is beantwoord. Maar Li werkt niet (met terugwerkende kracht) het profiel van een persoon bij wanneer er voor haar of zijn bedrijf een profiel wordt aangemaakt (ook al is dit profiel vervolgens clickable e.d.). Je zult hiervoor zelf opnieuw (handmatig) het bedrijf moeten selecteren in je eigen profiel (via edit e.d).

 25. Hallo Erno,

  Ik heb een vraag: de persoon die onze bedrijfspagina heeft aangemaakt heeft een andere baan en moet dus zijn ‘beheerderschap’ overdragen. Kan dat? en hoe doe je dat?

  groeten Jolanda

  1. Ik ga er van uit dat je al fan bent van de pagina Jolanda. Dan moet die andere persoon jou ook beheerder maken en liefst nog iemand (als backup). Als jij eenmaal beheerder bent kun je persoon die vertrekt verwijderen als beheerder.

 26. Beste Erno,

  Ik zie dat een bedrijf een tikfoutje heeft gemaakt in hun bedrijfsnaam. Hoe kunnen ze dit wijzigen.

  Mark

  1. @Mark Als dit gaat over de naam van de pagina, zo lang je nog geen 100 fans hebt kun je de naam gewoon wijzigen. Als het gaat over de URL (gebruikersnaam) van de pagina, die kun je 1 keer instellen en niet meer wijzingen.

 27. Hallo Erno,

  Ik wil graag de company pagina van van het bedrijf kunnen editen. Nu is iemand anders beheerder. Hoe kan hij mij rechten geven om ook de pagina te beheren?

  1. Ja, dat kan Femke. Als jij eerst de pagina ‘Liked’. Dan kan deze andere beheerder klikken op het aantal ‘likes’ op de pagina – dan staat rechtsboven een linkje ‘Vind-ik-leuks weergeven’. Dan krijg je een popup met de mensen die de pagina leuk vinden. Dan klikt hij bij jou op ‘Beheerder maken’.

 28. Ha Erno,
  Dank je voor je supersnelle antwoord! Helaas lukt het niet.. Als ik naar de pagia van de beheerder kijk, krijg ik geen pop up (ik heb de blocker uitgezet). Je hebt het over LinkedIn toch> Niet over FB?

  1. Je hebt helemaal gelijk Femke, ik was bezig met Facebook. Sorry. De bovenstaande reacties is niet van toepassing voor LinkedIn. Je kunt daar geen beheerders toevoegen aan een bedrijfsprofiel.

 29. Beste Erno,

  volgens mij kan wel een extra `admin` worden toegevoegd aan een LinkedIn companyprofiel. Als je naar het bedrijfsprofiel gaat, zie je rechts `admin tools` staan, klik op het pijltje en dan op `edit`, waarschijnlijk is dan `Designated users only aangevinkt. daaronder staat `Manage admins` en daar kan je iemand toevoegen als admin. Dat moet dan wel iemand zijn uit je eigen netwerk volgens mij. Succes!

  1. Stom zeg, te kort naar gezocht en te snel gereageerd. Dank je wel Jacqueline voor je aanvulling.
   Ik heb het artikel aangevuld met deze mogelijkheid inclusief een afbeelding van dat gedeelte.

  1. Henneke, Standaard is daar geen oplossing voor maar als je het perse wilt kan het wel. Dan moet je een RSS feed maken van je Twitter feed. Dan kun je deze plaatsen in je bedrijfsprofiel waar normaal de feed van je zakelijke blog staat.

 30. Beste meneer Hannink,

  Ik zou graag de companypagina van het bedrijf waar ik werkzaam ben willen aanpassen.
  De persoon die de pagina ooit beheerde is echter niet meer in dienst en helaas ook niet meer traceerbaar. Op welke manier kan ik toch de pagina aanpassen? Mijn e-mail bevat de domeinnaam van het bedrijf waar ik werk en ik heb me aangemeld als employee. Ik ben al een tijdje bezig met dit probleem (ook met hulp van LinkedIn), maar kom er echt niet uit.

  Ik hoop dat u mij verder kunt helpen!

  Alvast hartelijk bedankt voor uw reactie

  Vriendelijke groet.

  1. Hallo Marije, een mogelijkheid is aan te melden met het email adres van die persoon. Door de afdeling IT zou dat email adres toegankelijk gemaakt moeten kunnen worden. Dan kun je proberen, via wachtwoord kwijt, het wachtwoord aan te vragen. Je logt dan wel in een persoonlijk profiel dat niet van jullie is. (niet ethisch).
   Anders weet ik niet, dan een vraag in te dienen bij LinkedIn via een van de formulieren in Vraag en antwoord.

 31. Hoe kan ik een naamswijziging van mijn bedrijf doorvoeren, zonder dat ik de hele pagina hoef te verwijderen en een nieuwe moet aanmaken?

 32. Beste meneer Hannink,

  Ik wil graag een bedrijfsprofiel maken voor een LinkedIn account. Nu heb ik gelezen dat ik op bedrijf toevoegen moet klikken, maar iedere keer geeft hij een foutmelding aan. Er wordt aangegeven dat het bedrijf niet kan worden gecreëerd. Zover ik weet voldoe ik aan alle eisen die worden aangegeven. Hoe los ik dit op?
  Bij voorbaat dank.

  Met vriendelijke groeten,

  Larissa

  1. Hallo Larissa, heb je het nog een keer opnieuw geprobeerd na een paar dagen. Mogelijk was er iets mis bij LinkedIn.
   Het bedrijf bestaat nog niet op LinkedIn volgens mij (ik kon het niet vinden).
   Welke naam vul je precies in?

 33. Beste Erno,

  Een iets andere vraag maar wel over LinkedIn van mij 🙂
  Als bij een update op LinkedIn een url attached verschijnt er tevens een tekst bij die url (bedrijfsomschrijving bijvoorbeeld) nu is dat voor mijn url ooit door iemand gedaan, maar ik wil daar graag een nieuwere tekst invoeren. Eenmalig wijzigen kan in de update maar als default de nieuwe tekst op laten komen kan ik nergens vinden. Met Linkedin heb ik al een paar mails heen en weer gestuurd maar ze komen niet met het juiste antwoord. Heb jij misschien een idee?
  Bi jvoorbaat dank!
  Gjalt

  1. Hallo Gjalt, deze vraag heeft eigenlijk niets met LinkedIn te maken. Het is de Meta Description van je site of van de pagina die daar gebruikt wordt. Je moet dus bij je eigen site zijn. Een goede meta description voor je site en pagina’s is ook van belang voor de zoekmachine en je bezoekers.

   1. Hi Erno,

    Dank voor de snelle reactie. Wat jij schreef dacht ik eerst ook. Maar de tekst die verschijnt staat niet (meer) in de metadescription van onze sit (www.salves.nl) Heeft waarschijnlijk wel in de oude gestaan.
    Google heeft al netjes gerefreshed, maar blijkbaar kan Linkedin dat niet?

    Gr.
    Gjalt

    1. toch iets binnen LinkedIn dus, ik heb het gezien nu. Vreemd. Overigens is je meta description wat te lang. Gebruik je de WordPress for SEO plugin van Yoast? Helpen je bij SEO optimaliseren van je pagina’s en artikelen.

     1. Ik had Linkedin nogmaals het probleem voor gelegd en ze gevraagt of ze misschien hun cache moesten legen??? Blijkbaar hebben ze zoiets gedaan want nu werkt het wel. Dan voor de hulp en SEO tips, ga ik ng mee aande slag.

 34. Hi Erno!

  Ik probeer al enige tijd een bedrijfsprofiel aan te maken. We hebben een eigen webadres en emaildomein. Volgens mij voldoen we ook aan alle eisen. Echter, ik krijg steeds een foutmelding. Ik denk zelf dat het ligt aan het feit dat, wanneer ik op het persoonlijke profiel het bedrijf toevoeg, deze niet in het dropdown-menu tevoorschijn komt. Dit klopt ook, gezien het feit dat ons bedrijf nog niet actief is op linkedin. Nu raak ik in een vicieuze circel terecht… Kun jij me helpen?

 35. Hallo Erno,

  Ik ben al maanden bezig om de rechten te verkrijgen om de Softbrick company page op LinkedIn te verkrijgen. Onze directeur moet mij die geven via de Admin Tool, alleen deze button werkt gewoonweg niet. Ook als ik naar mijn eigen pagina Kijk op Interieur ga werkt de button niet (geen dropdown menu; kan niet verder klikken).
  Ben jij bekend met dit probleem? Ik heb al vanalles via blogs enzo geprobeerd te zoeken, maar ben dit probleem nog niet tegen gekomen.
  Geef me alsjeblieft een tip of iets dergelijks. Bedankt alvast!

 36. Hallo Erno,

  Ik wil een bedrijfsprofiel aanmaken op LinkedIn, maar er is er al één van onze organisatie. Ik kan niet achterhalen wie die heeft aangemaakt. Weet je of ik die ook kan laten verwijderen?

  Alvast bedankt!

   1. Nee, het gaat om de Academie voor Overheidsjuristen. Maar ik begrijp dat ik dat dus bij LinkedIn zelf moet aanvragen?

   2. Hallo Erno,

    Het gaat om de Academie voor Overheidsjuristen. Maar ik begrijp dat ik dat dus bij LinkedIn moet aanvragen?

    1. ja, je kunt de beheerder van dit bedrijfsprofiel niet benaderen (is geen link voor), dus via LinkedIn customer service.

 37. Beste Erno,

  Ons bedrijf heette eerst Hansnel Groep maar dit is met onze nieuwe positionering en huisstijl verander naar Han Snel. Nu wil ik deze naam aanpassen maar dit lukt niet via de “edit” button.

  kan ik onze naam wijzigen en zo ja hoe?

 38. Dag Erno,

  Ik werk voor een bedrijf dat werkt met verschillende overheidsbedrijven. Is het dan een must om LinkedIn te hebben?

  Daarnaast hoe kunnen we ervoor zorgen dat we veel volgers krijgen, naast het promoten via de site en nieuwsbrief?

  Alvast bedankt!

  Huda

  1. Naast LinkedIn is het verstandig om als B2B een Facebook pagina te hebben?

   1. En we zijn een bedrijf dat veel samenwerkt met veel diverse partijen (6 partijen) is het dan verstandig op groepen te creëren om ze updates te geven?

  2. Hallo Huda, het is natuurlijk geen must. Ik verwacht wel dat veel jullie (potentiële) klanten op LinkedIn zitten, het is dus handig om contacten te leggen en onderhouden.
   Aantal volgers van je bedrijf heb ik nog niet zo veel mee. Er gebeurt te weinig in een gemiddeld bedrijfsprofiel op LinkedIn om dat werkelijk actief te willen volgen.
   Belangrijker zijn de connecties die jij en je collega’s po je persoonlijke profiel maken.

   Meer connecties en meer volgers krijg je vooral door waardevolle dingen voor jullie doelgroep te delen. Verwijzingen naar interessante artikelen. Zelf interessante artikelen publiceren. Mensen met elkaar verbinden. Eerst geven dan krijg je vanzelf meer volgers en verbindingen.

   Er zitten 6 miljoen Nederlanders op Facebook. Daar zit ook medewerkers van jullie klant bij. Of ze met julie bedrijfspagina willen verbinden weet ik niet, maar daar kun je voor zorgen door hier ook weer waardevolle informatie te delen, regelmatig.

   Groepen op Facebook en/of LinkedIn?
   Houd er rekening mee dat iedere groep er bij een verdubbeling van je werk betekent. Ik zou beginnen met 1 groep en deze veel aandacht geven. Uitbouwen tot een groep waar veel discussie is en waar de mensen uit de branche zich bij willen aansluiten, omdat ze er bij willen horen. Daar gaat wel wat tijd overheen voordat je dat voor elkaar hebt.

   1. Beste Erno,

    hebben een eigen bedrijfspagina op LinkedIn met inmiddels diverse followers (ruim 220). We willen deze followers echter vebergen voor derden (uit concurrentie-overweging). Is dat mogelijk? En hoe?

    Vast bedankt!
    Guus

 39. Hoi Erno,
  Ik heb een bedrijfsprofiel aangemaakt (nu 2 dagen geleden), maar ik krijg deze niet zichtbaar in mijn persoonlijke profiel. Heb jij hier nog een tip voor?
  Hartelijk dank.

  Groet Wendy

  1. Hallo Wendy, is dit ondertussen al gelukt? Ik kan het niet zien in jouw profiel “Full profiles for 3rd-degree connections are available only to premium account holders.”

 40. Hoi,

  Ik heb binnen onze bedrijfspagina een discussie groep en daar wou ik het logo van veranderen ivm nieuwe huisstijl. Nu heb ik het oude logo verwijderd, maar nu kan ik geen nieuwe logo plaatsen binnen deze groep en is het hele vakje blanco. Kan iemand mij helpen?

  1. Hallo Heleen, wat ik niet begrijp is binnen de bedrijfspagina een discussiegroep. Kun je een link sturen naar die groep svp.
   Je hebt admin rechten voor de groep?

 41. dag Erno, ik heb een bedrijfsprofiel aangemaakt maar deze wordt niet automatisch op mijn gewone profiel zichtbaar. Maw er is geen link gegenereerd. Wwat heb ik fout gedaan?
  bedankt.

  René Albers

 42. Hallo Erno,

  Ik heb een tijdje geleden een bedrijfspagina aangemaakt en nu kan ik hem niet meer aanpassen!
  Heb je enig idee hoe dit kan?

  Groeten
  Tamara

  1. Hallo Tamara, met de informatie die je nu geeft kan ik dat niet raden. Wat is de URL van je pagina? Wat heb je als laatste aangepast?

 43. Hallo Erno,

  Wij hebben als Rabobank Graafschap- Zuid een bedrijfsprofiel gekoppeld aan een persoonlijk profiel. Onze vraag: Moeten wij het bedrijfsprofiel inrichten vanuit dit persoonlijk profiel?
  Of is daar een andere mogelijkheid voor?
  Wij zouden namelijk graag vacatures beschikbaar stellen en discussies oprichten.

  Elsa van der Weijden
  Stagiarie afdeling MCC

  1. Hallo Elsa, op het bedrijfsprofiel kun je sinds enkele weken nu ook updates plaatsen. Daar kunnen mensen ook weer op reageren. Wat is de URL van het bedrijfsprofiel? Je kunt hier ook vacatures plaatsen, volgens mij moet je er dan wel voor betalen.
   Het klinkt eigenlijk meer dat jullie een groep op LinkedIn nodig hebben.

 44. Ik heb een zakelijke Linkedin gemaakt alleen vergeten mijzelf als beheerder toe te wijzen. Hoe kan ik dit alsnog doen? Ik zou graag mijn pagina willen aanpassen maar dat lukt niet. Is er anders een mogelijkheid dat ik de zakelijke linkedin verwijder en opnieuw aanmaak?

  1. Hallo Eric,

   Ik zie dat je pagina bestaat Repair Service Nederland. Je hebt deze dus aangemaakt en je bent geen beheerder? Je ziet niet de knop ‘Bewerken’ op deze bedrijfspagina?

   Er zijn een aantal voorwaarden van LinkedIn om een bedrijf pagina aan te maken Requirements For Adding Company Pages – Who can add a Company Page?
   Je moet al beheerder van de pagina zijn om andere beheerders te kunnen verwijderen of toevoegen Company Page Administrators – What can Company Page administrators do and how do I assign one?

 45. Hallo Erno,

  Ik ben voor iemand een bedrijfspagina op Linkedin aan het verbeteren.

  Hierdoor zie ik dat iemand die erg ver weg woont besloten heeft dat hij voor dit bedrijf gewerkt heeft. Bij de ervaringen van die persoon staat het bedrijf genoemd en doordat er een bedrijfspagina is, staat het logo van het bedrijf er zelfs bij.

  Mijn vraag aan jou is: is er een manier om hier iets aan te doen of kan iedereen je bedrijf op Linkedin aan zijn of haar profiel toevoegen?

 46. Beste Erno,

  Ik ben ons bedrijfsprofiel aan het actualiseren. Ik krijg alles aangepast, behalve de tekst “beschrijving van het bedrijf”. Als ik daar een nieuwe tekst in zet en vervolgens op “publiceren” klik, komt de oude tekst weer op het profiel te staan. Heb je enig idee hoe ik dit kan oplossen?

  Met vriendelijke groet,

  Arjan van der Laan

  1. Hallo Arjan,
   Zojuist nog even getest op mijn eigen bedrijfsprofiel, maar bij worden de wijzigingen doorgevoerd. Heb je er te veel tekst in staan?

   1. Beste Erno,

    Ik heb hetzelfde probleem, in de bewerkingsmodus zie ik wel de juiste tekst en als ik op publiceren klik zie ik weer de oude tekst. Ik snap er niks van, het ligt ook niet aan het aantal tekens, ik zit onder het maximum. Weet jij hoe ik dit kan oplossen?

 47. Kun je mij svp aangeven wat ik verkeerd doe, want ik krijg mijn bedrijfslogo niet op mijn persoonlijke pagina te zien.

  1. Hallo Manuela,
   Dat is lastig inschatten zo. Wat is de URL naar je persoonlijke profiel. Wat is de URL naar je bedrijfsprofiel? Heb je de een e-mail adres van de domeinnaam van je bedrijf gekoppeld aan je persoonlijke profiel?

 48. Ik wil graag meerdere bedrijfsprofielen aanmaken met 1 email-adres, maar dat is volgens mij niet mogelijk. Weet iemand hoe je dit het beste kunt doen?

  1. Hallo Tbeckeringh,
   Een bedrijfsprofiel is gekoppeld aan het e-mail adres van de domeinnaam van het bedrijf. Dus voor ieder bedrijf met een unieken domeinnaam (URL) en eigen e-mail adres kun je een bedrijfsprofiel aanmaken.

 49. Beste Erno,

  Er is al eerder een bedrijfspagina aangemaakt voor de bedrijf waar ik nu werk. Ik moet nu als beheerder de bedrijfsnaam veranderen en de categorie waaronder ze vallen. Hoe doe ik dit?

  Het liefst wil ik heel de pagina verwijderen en opnieuw een company profile aanmaken. Hoe kan ik een company profile verwijderen?

  Alvast bedankt.

  Met vriendelijke groet,

  Hadiyeh Samim

  1. Hallo Hadiyeh, de bedrijfsnaam van een bedrijfsprofiel in LinkedIn kun je niet zelf aanpassen. Dit kun je opgeven bij LinkedIn zie LinkedIn help. De categorie kun je aanpassen bij het bewerken van je bedrijfsprofiel. Het staat dan rechts, onder je website.

 50. Beste Erno,

  Er is al eerder een bedrijfspagina aangemaakt voor de bedrijf waar ik nu werk. Ik moet nu als beheerder de bedrijfsnaam veranderen en de categorie waaronder ze vallen. Hoe doe ik dit?

  Het liefst wil ik heel de pagina verwijderen en opnieuw een company profile aanmaken. Hoe kan ik een company profile verwijderen?

  Alvast bedankt.

  Met vriendelijke groet

  Hadiyeh Samim

 51. Hallo Erno,

  Ik heb per ongeluk een persoonlijk profiel op Linkedin aangemaakt voor mijn bedrijf. Kan ik dit omzetten naar een company profile? Zo ja, hoe? Ik wil mijn contacten namelijk meenemen.

  Alvast bedankt!

  Groetjes Ilona Mulder

  1. Hallo Ilona, net als op Facebook begin je op LinkedIn met een persoonlijk profiel. Daar heb je ook de connecties. Daarna maak je een bedrijfsprofiel aan. Nu je dus een persoonlijk profiel hebt volg je de stappen van hierboven om een bedrijfsprofiel aan te maken. Ze zijn ook verschillend ga je merken.

 52. Goedemiddag,

  Zou u mij kunnen vertellen hoe het zit met het wijzigen van de groepsidentiteit?
  Ik wilde vanmiddag het logo van mijn groep Incasso buitenland wijzigen, echter kreeg de melding dat het wijzigen van de Groepsidentiteit niet meer mogelijk is.
  Betekent dit dat het logo vanaf nu altijd blanco blijft?
  Ik hoop dat u hierop het antwoord weer, dan wel hoe ik alsnog mijn logo kan wijzigen.

  Met vriendelijke groet,
  Mark Grobbink

  p.s. De link naar de groep staat hieronder vermeld.

  http://www.linkedin.com/groups/Incasso-Buitenland-International-debt-collection-4107580?home=&gid=4107580&trk=anet_ug_hm

 53. Hoi Erno!

  Ik had een vraag over het gebruik van Linkedin en het koppelen van een bedrijfspagina aan je persoonlijke pagina. Op de een of andere manier gaat er telkens iets mis waardoor ik geen algemene bedrijfspagina kan aanmaken. Zou jij me hier meer informatie over kunnen geven?

  Vriendelijke groet,
  Tamar

 54. Hallo Erno,

  Ben erg aan het zoeken geweest, helaas heb het antwoord nog niet gevonden. Misschien zou je me kunnen helpen.

  Heb een bedrijfsprofiel aangemaakt. Dat is allemaal okay gegaan. In mijn profiel heb ik nog meer bedrijven staan waar ik heb gewerkt. Als ik met de muis er op sta dan zie ik direct het bedrijfsprofiel. Echter als ik op balanspunt sta met de muis dan komt er alleen maar als tekst “vind meer mensen die bij dit bedrijf werken”. Graag ad ik gezien dat er een venster opent met tekst over mijn bedrijf.

  Zou jij weten hoe dit komt en wat ik er aan kan doen om het te wijzigen?

  Alvast bedankt voor de moeite.

  MvGr
  Elna

 55. Beste Arno,

  Ik heb voor Office à la Carte een groep aangemaakt op LinkedIn. Ik kom er nu achter dat een groep toch wel z’n beperkingen heeft. Is het mogelijk om de groep om te zetten naar een company profile?

  Alvast heel erg bedankt

  MvGr

  Kelly

  1. Hallo Kelly,

   Een groep en een bedrijfsprofiel zijn totaal verschillende dingen binnen LinkedIn. Je kunt deze dan ook niet omzetten. Een bedrijfsprofiel is snel aangemaakt.

 56. Beste Erno,
  Dank voor het duidelijk verhaal. Hopelijk kan je mij met het volgende helpen: samen met een collega ZZPer heb ik een nieuwe dienst ontwikkeld. Wij hebben een naam voor deze dienst en de bijbehorende domeinnaam geclaimd. Echter nog geen website en email adres. Wij willen starten met een LInkedin bedrijfspagina. Jij geeft in het artikel aan om hiervoor niet bedriifsnaam@gmail.com te gebruiken. Kan dat niet of raad je het af? En als je het afraadt, waarom.

 57. Ik ben beheerder van social media van international wellness resorts. Er zijn een aantal bedrijfspagina’s op linked in actief van onder andere international wellness resorts, veluwse bron bv , etc. Het is bij ons niet bekend hoe deze ‘online’ zijn gekomen en wie de beheerder hiervan is. hoe kan ik dit zien en hoe kunnen wij ze zelf in beheer krijgen voor bijvoorbeeld het plaatsen van vacatures?
  alvast bedankt voor het antwoord

 58. hoi erno

  moet je altijd een bedrijfspagina aanmaken onder je eigen prive naam??? hoe kunnen mensen direct zien dat je een bedrijfspagina hebt?????
  zie http://www.meerwaard.com
  de link verwijst nu naar mijn prive pagina

  dank je wel
  groetjes
  Gera

  1. Hallo Gera, je kunt de link op je website toch aanpassen naar https://www.linkedin.com/company/5003364. Dan gaat deze direct naar je bedrijfsprofiel op LinkedIn. Mensen kunnen in LinkedIn zien dat je een bedrijfsprofiel hebt door deze als werkgever toe te voegen. Dan verschijnt het logo van je pagina (dus je bedrijf) naast de ervaring in je persoonlijke profiel.

 59. Beste Erno,

  per ongeluk heeft een connectie van haar bedrijf een persoonlijke pagina aangemaakt in plaats van een bedrijfsprofiel op LinkedIn. Tja, zou dit persoonlijke profiel om te zetten zijn naar een bedrijfsprofiel of moet zij opnieuw beginnen en de 68 connecties opnieuw uitnodigen?

  Met vriendelijke groet,

  Marja van der Helm

 60. Beste Erno,

  Ik heb op onze bedrijfspagina twee vestigingsadressen ingevoerd, maar ik zie aan de voorkant maar één verschijnen. Hoe zorg ik ervoor dat onze beide bedrijfsadressen op onze Linkedin bedrijfspagina vermeld staan?

  Groet,
  Carla

 61. Hoe kun je aangeven dat je bedrijf een BV is? Staat nu niet in het rijtje wat je kunt selecteren…

 62. Hallo ik zou graag willen weten of je bij een post van een bedrijf ook een opmerking kan plaatsen vanuit de bedrijfspagina of is dit niet mogelijk.
  Bv. een partner van ons heeft ons genoemd bij een bepaald project, maar er is niet goed “getagd” of iets dergelijks kun je dan reageren als het bedrijf en niet met je persoonlijke linkedin pagina?

Reacties zijn gesloten.