Jonathan's Sun Blog – voorbeeld corporate blog

Een tweetal interessante Nederlandse business blogs heb ik bekeken nu een Amerikaans blog. Het gaat over het blog van Jonathan Schwartz de CEO van Sun Microsystems. Via het blog van Debbie Weil kwam ik er op; BlogWrite for CEOs. Weil heeft onder andere een boek geschreven over Coporate bloggen.

In het artikel over het blog van de enige CEO in de Fortune 500 die blogt. Het is een open, transparant blog, een voorbeeld voor Nederlanse ‘captains of industries’.

jonathan schwartz blog

Via de email heeft Weil de bloggende CEO-er enkele vragen voorgelegd. De reacties zijn interessant als je bijvoorbeeld zelf denkt om te gaan bloggen als ondernemer.

Schwartz zegt dat hij altijd al schrijver is geweest maar door het bloggen beter is gaan schrijven. Zijn maar communnicatie-eigenschappen zijn aangescherpt. Wat veel mensen van hem willen weten is of hij de artikelen ook zelf schrijft. Alle artikelen schrijft hij zelf en meestal ’s avonds aan de keukentafel.

Zijn tip als je overweegt te bloggen:

Blog alleen maar als je aangetrokken wordt door schriftelijke communicatie, in goede EN slechte tijden, en bereid bent authentiek te schrijven.

Schwartz gelooft er in dat de belangrijkste rol van een leider, communiceren is. Met zijn blog is hij in staat om rechtstreeks te communiceren met belangrijke gemeenschappen, medewerkers, klanten, partners, investeerders en ontwikkelaars…

Een open cultuur is van belang voor bloggen. Open communicatie en deelname in de gemeenschap zijn een belangrijk onderdeel over hoe Sun zaken doet. De Sun medewerkers zijn gepassioneerde promotors en supporters van hun producten. Er zijn wel 3000 blogs van medewerkers waardoor je echt diep in het bedrijf kunt kijken. Zo zie je de passie en het talent van de Sun Microsystems medewerkers.

In dit overzicht zie je al dat het blog van Schwartz niet eens het meest populair is als je kijkt naar het aantal hits:
sun microsystems blogs

Door Erno Hannink

Erno is de businesscoach die ondernemers helpt om de lange termijn doelen sneller te realiseren. Ondernemers die het beter willen doen voor de planeet, maatschappij en zichzelf. Met zijn ondersteuning en tips helpt hij je dagelijkse doelen te kiezen zodat je de lange termijn doelen eindelijk gaat realiseren. Test zijn coaching een week lang gratis uit met deze code ERNOHANNINKWEEK op dit platform -> ga naar coach.me. Sluit je aan bij de community van ondernemers die iets bijzonders doen.