Investeren in mijn bedrijf of meer spullen kopen

investeren spullen kopen

“Is geld iets wat je drijft?” vroeg Rens (klant).
“Nee, niet echt.”

Wat mij wel drijft is ondernemers coachen op weg naar een beter bedrijf en meer rust. Als ik meer geld heb, betekent dat dat ik meer spullen kan kopen. Daar wordt de wereld niet beter van. Maar als ik meer geld heb, betekent dat ook dat ik meer kan investeren in ervaringen.

Voor mijn coaching vraag ik een goed tarief en ieder halfjaar verhoog ik dat tarief. Dit heeft te maken met de waarde die ik lever. Door de feedback van klanten en de resultaten die ik lever weet ik dat mijn diensten steeds meer waard zijn.

Op dit moment werk ik aan het opzetten van een groepscoaching met workshops, om meer ondernemers tegelijk te kunnen helpen. Binnenkort start ik met de eerste groep van 6 ondernemers.

Doordat ik meer klanten krijg en meer vraag voor het resultaat dat ik lever, verdien ik steeds meer. Dat is ook goed. Op dit moment investeer ik dit vooral in mijn bedrijf.

Zo werk ik sinds een paar maanden samen met Renée Peereboom van Peer Review, die mijn teksten corrigeert, er stijl- en taalfouten uithaalt en ze aanscherpt. Ze corrigeerde ook mijn nieuwste boek Betere beslissingen, beter bedrijf (vraag het gratis aan zolang het nog kan).

Regelmatig maak ik taalfouten in mijn schrijfwerk. Bij het nalezen kan ik wel vier keer over dezelfde fout heen lezen. Zelf heb ik daar geen last van. Ik lees ook over de meeste taalfouten in teksten van anderen heen. Dit komt doordat ik vooral let op de grote lijnen. “Wat kan ik van dit artikel leren?” is mijn uitgangspunt.

Door reacties van anderen heb ik ontdekt dat er ook veel mensen zijn die wel veel moeite hebben met taalfouten. Zij kunnen de grote lijnen niet zien, doordat taalfouten ze ervan weerhoudt verder te lezen.

Zo kreeg ik een reactie op LinkedIn van iemand die zei dat ze mijn artikelen interessant vond en graag zou delen, maar dit niet deed vanwege de taalfouten. Dat zette mij aan het denken. Tijd voor verandering.

Toen mijn budget het enigszins toeliet heb ik Renée ingehuurd om al mijn artikelen en ook mijn wekelijkse e-mail te corrigeren. Ik heb gemerkt dat dit mij weer helpt om mijn teksten nog verder aan te scherpen. Naast dat ik dagelijks schrijf lees ik veel, waardoor mijn artikelen ook steeds beter worden.

Investeringen

Mijn volgende investering gaat naar mensen die ervoor zorgen dat mijn video’s beter worden en dat er ook meer video’s komen. Ik heb iemand nodig die af en toe meeloopt om video’s op te nemen en die de video’s beter maakt met behulp van editing.

Het is mijn doel om te investeren in het beter maken van mijn artikelen, gesprekken en video’s, zodat ze meer mensen bereiken en er meer mensen op reageren.

Als geld niet mijn drijfveer is, wat dan wel?

De drie belangrijkste dingen die mij drijven in mijn werk zijn op dit moment:

 1. Het coachen van ambitieuze ondernemers in de rollercoasterfase.
 2. Het voeren van gesprekken met ondernemers en potentiële klanten en gesprekken voor de podcast.
 3. Het publiceren van mijn kennis – hierdoor leer ik zelf meer over betere beslissingen voor ondernemers.

De belangrijkste dingen die mij drijven naast mijn werk zijn:

 1. Tijd doorbrengen met mijn gezin.
 2. Bewegen – hardlopen en scheidsrechter zijn bij het voetbal.
 3. Leren – lezen en video’s kijken.

Op deze onderdelen ontwikkel ik mijzelf continu. Hier investeer ik graag in. Iedere dag leer ik door te lezen, documentaires te kijken en mijn kennis te publiceren, en dit zorgt ervoor dat ik steeds beter word in mijn werk.

De zaken waarin en de mensen in wie ik onder andere van plan ben te investeren volgend jaar:

 • Iemand die alles organiseert rondom de workshops en evenementen voor de ondernemers in de groepscoaching;
 • Een administratiemedewerker;
 • Een eigen ruimte waarin ik kan coachen;
 • Het maken en verspreiden van content;
 • Het onderhoud en de optimalisatie van de website; ik wil niet meer bezig zijn met de achterkant van mijn website.

Deze investeringen helpen mij om mijzelf nog meer te concentreren op de drie belangrijkste dingen in mijn werk en om ruimte te reserveren voor de dingen naast mijn werk.

Waar investeer jij in op dit moment?

Door Erno Hannink

Erno is de businesscoach die ondernemers helpt om de lange termijn doelen sneller te realiseren. Ondernemers die het beter willen doen voor de planeet, maatschappij en zichzelf. Met zijn ondersteuning en tips helpt hij je dagelijkse doelen te kiezen zodat je de lange termijn doelen eindelijk gaat realiseren. Test zijn coaching een week lang gratis uit met deze code ERNOHANNINKWEEK op dit platform -> ga naar coach.me. Sluit je aan bij de community van ondernemers die iets bijzonders doen.