Het Ideale Klant Aantrek Model om No.1 te worden in jouw niche [update]

Met de ervaringen van mijn eigen online activiteiten van de afgelopen jaren heb ik onderstaand ‘Ideale Klant Aantrek Model’ ontwikkeld.

Dit model gebruik ik om mijn bedrijf goed vindbaar te maken. Om de doelklant aan te trekken en echt contact te maken met mijn ideale klant.

Gebruik het gerust en ervaar de eenvoud. De uitleg over het model vind je hieronder.
Het model publiceerde ik al eerder. Nu een update.

Ideale klant aantrek model Erno Hannink

Bouw jouw Power Platform

Publiceer zodat de doelklant jou kan vinden in de zoekmachine. Bouw hiervoor jouw Power Platform. Dit is een combinatie van een website en weblog.

Een plek waar de marketing voor je bedrijf te vinden is. Jouw doelklant vindt je Power Platform in de zoekmachine door de vele artikelen die je hier publiceert.

Het is de plek waar jij snel en eenvoudig artikelen kunt publiceren. Via de artikelen vinden mensen jouw informatie en tips in de zoekmachines.

Ze lezen een interessant artikel en misschien nog één of twee. Ze willen op de hoogte blijven van wat je schrijft.

Bouw jouw Lasting List

Bouw een lijst van e-mail adressen van de juiste mensen die geinteresseerd zijn in wat jij schrijft. De lezer vind je artikel interessant en wil vaker artikelen van je lezen.

Maak het eenvoudig voor de bezoeker om meer artikelen van je lezen. Geef ze de mogelijkheid met artikelen via e-mail. Laat de bezoeker, en vooral je doelklant, abonneren op je e-mails en laat ze jouw laatste artikelen ontvangen in hun inbox.

Abonneren op je e-mails door de doelklant, dat is het belangrijkste doel van je Power Platform.

Voor jou zijn deze e-mails een handige manier om contact te onderhouden met je doelklant wanneer jij dat wilt.

Wanneer je een nieuw product of dienst lanceert, dan kun jij bijvoorbeeld een e-mail sturen naar deze mensen die geabonneerd zijn op je e-mails.

Deze e-mails met tips is iets dat jouw doelklant wil en de lijst met adressen is iets wat jij nodig hebt.

Bouw jouw Narrow Network

Dan zijn er nog mensen die je nog niet hebben gevonden via de zoekmachine. Jij kunt deze mensen wel vinden in de sociale netwerk sites. Daar stellen ze vragen. Help deze mensen en beantwoord vragen. Dit kun je bijvoorbeeld doen door te verwijzen naar artikelen in jouw Power Platform.

De real-time media of sociale media is waar jouw doelgroep al te vinden is. Ze zitten al op sociale netwerk sites als Facebook, LinkedIn en Twitter.

Je hoeft alleen nog maar uit te vinden in welk (online) netwerk jouw doelklant vooral aanwezig is. Kies er één. Hier kun je luisteren naar waarover ze praten. Je luistert naar hun problemen en helpt ze dit op te lossen.

Mensen maken zo kennis met jouw expertise in de omgeving waar ze vaak zijn. Verkoop niets, alleen maar luisteren, doe mee en ondersteun.

Wanneer je klaar bent om te helpen, plaats je een bericht/update en voeg je eventueel een link toe naar een artikel in je Power Platform. Dit artikel beschrijft precies het probleem en geeft de oplossing.

Heb je nog geen artikel over dit onderwerp? Gefeliciteerd, je hebt zojuist inspiratie gevonden voor een nieuw artikel waarmee je de doelgroep gaat helpen.

Eindeloze loop

Zo komen ze weer op je Power Platform en schrijven zich in op jouw Lasting List. Jij gaat 1-op-1 relaties met ze aan in je Narrow Netwerken.

Hiermee is de cirkel rond. Een eindeloze loop.

Oh wacht, ik ben nog één stap vergeten. Voordat je begint in het model maak je een keuze. Je kiest voor de juiste klant. Jouw ideale klant. Jouw hyperspecialisatie.

Dat kiezen van de juiste klant is extreem belangrijk. Je wil de juiste persoon op jouw Lasting List. Dit zijn je toekomstige klanten.

Tip: Print het model en begin met het publiceren van artikelen voor jouw doelklant, zodat je gevonden wordt.

Voor de duidelijkheid dit is geen quick win. Ga je het model vanaf vandaag gebruiken, dan is het niet zo dat overmorgen horden klanten op je af komen. Het is niet de heilige graal.

De ideale klant aantrekken moet aan gewerkt worden. Het model werkt alleen als je er consequent mee aan de slag gaat.

Door Erno Hannink

Erno is de businesscoach die ondernemers helpt om de lange termijn doelen sneller te realiseren. Ondernemers die het beter willen doen voor de planeet, maatschappij en zichzelf. Met zijn ondersteuning en tips helpt hij je dagelijkse doelen te kiezen zodat je de lange termijn doelen eindelijk gaat realiseren. Test zijn coaching een week lang gratis uit met deze code ERNOHANNINKWEEK op dit platform -> ga naar coach.me. Sluit je aan bij de community van ondernemers die iets bijzonders doen.