Hulp bij het Ondernemingsplan voor zelfstandigen

Een ondernemingsplan voor een zelfstandige ondernemer. Hoe belangrijk is dat?
Wie leest dat plan eigenlijk? Wat doe je er in de dagelijkse praktijk mee? Wat staat er minimaal in het plan?
Allemaal vragen die ik aan Elsbeth van Lienden heb gesteld. Elsbeth is expert op dit gebied.

Elsbeth van Lienden help zelfstandigen en kleine bedrijven in de zakelijke dienstverlening vanuit hun passie te focussen op het krijgen van meer klanten, structuur aan te brengen in de werkzaamheden en resultaatgericht te ondernemen. Haar bedrijf heet Centipede en vind je op schrijfjeondernemingsplan.nl

Heb jij een ondernemingsplan?
Of heb jij daar wat hulp bij nodig? Bekijk de video voor antwoorden en tips van Elsbeth.

Hulp bij het Ondernemingsplan voor zelfstandigen – Elsbeth van Lienden RegioZzp from Erno Hannink on Vimeo.


In het interview komt ook de focus cirkel aan bod.

Elsbeth vind je onder andere op Twitter, Facebook en LinkedIn.

Elsbeth schrijft ook voor vrouwen-ondernemen.nl, haar nieuwsbrieven kun je online vinden en haar eigen blog, Elsbeth van Lienden

RegiozZP wordt 2 wekelijks live uitgezonden en is een kanaal met informatie voor Zelfstandige Professionals. Video-interviews met experts om je als ondernemer meer succesvol te maken. Geef jezelf op voor een interview.

Heb jij een ondernemingsplan geschreven voor je bedrijf?

Door Erno Hannink

Erno is de businesscoach die ondernemers helpt om de lange termijn doelen sneller te realiseren. Ondernemers die het beter willen doen voor de planeet, maatschappij en zichzelf. Met zijn ondersteuning en tips helpt hij je dagelijkse doelen te kiezen zodat je de lange termijn doelen eindelijk gaat realiseren. Test zijn coaching een week lang gratis uit met deze code ERNOHANNINKWEEK op dit platform -> ga naar coach.me. Sluit je aan bij de community van ondernemers die iets bijzonders doen.

3 reacties

 1. Interessant interview. Uit ervaring weten we (Firmfocus) dat de planmatige aanpak bij sommige enige weerstand oproept. De angst dat creativiteit, visie en intuitie worden ondermijnd blijkt in de praktijk echter niet terecht.

  De verschillende strategische modellen en het raamwerk versterken creativiteit en intuitie juist. En op deze manier worden alle aspecten van de startende ondernemer belicht. Dus ook de minder sterke kanten.

  Kortom: goed verhaal!

  Succes allemaal,

  Dave

 2. Je hebt gelijk Dave, zelf heb ik daar ook redelijk wat moeite mee. En toch heb ik geleerd dat plannen zinvol zijn, ze maken je doelen helder en geven je iets om naar toe te werken. Zo kun je het plan gebruiken om iedere dag je prioriteiten voor die dag vast te stellen.
  Dank je wel.

Reacties zijn gesloten.