Happy Hour is 9 to 5 in het Nederlands

Jeetje, volgens mij zijn we nog niet eens begonnen met het vertalen maar Alexander deelt het al met de wereld.
Het grappige is dan dat uit dit artikel mogelijk een Chinese versie van het boek gaat ontstaan, zie de reacties.

Nu maar hopen dat het ook goed komt.
Zal ik eens uitleggen hoe dit gelopen is?
Waarom? Een demonstratie van de strategie die ik volg.

Enkele weken geleden was ik bij de introductie van de theatermethodiek van Nils Roemen. Later spreek ik Nils en hij wijst me op het feit dat John Scholtz van Vitalent op het ‘zichtbaar zijn op het internet’ vlak mogelijk wat ondersteuning kan gebruiken. John was ook bij de kennismakingsworkshop.

Van Nils krijg ik zijn mobielenummer. We spreken af en een week later zit ik bij John thuis in Apeldoorn aan zijn werktafel in de woonkamer. Ik kan bijna mijn zus’s huis zien vanaf daar.

We beginnen met mijn verhaal. Wat ik doe ik, waarom met internet, wat kun je er mee bereiken. Als bonus vertel ik nog even wat over de actie richting Happy at Work. Mede ook omdat ik de site van Johan had bekeken en wel raakvlakken zag. Zo vertelde ik van het boek dat ik graag vertalen wil. Of beter nog dat ik iemand zoek die het vertalen wil en kan, sneller dan ik dat kan.

John roept zijn vrouw erbij en niet veel later zijn er drie mensen happy:

  • Monique; ze gaat een boek vertalen dat wilde ze al langer.
  • Erno; het boek wordt vertaald, veel sneller dan verwacht.
  • John; hij heeft de verbinding tot stand gebracht.

Daarna verteld John over de werkzaamheden van Vitalent. Heerlijk wat ligt het dicht tegen mijn drijfveren aan. Het talenten-onderzoek met Tricona, de 4 denkstijlen…. Wat past dit als een puzzel. De tijd is op. Ik moet naar huis, de kinderen uit school halen. We spreken af dat er nog een gesprek volgt.
Het boek van John en zijn partner Matthijs heb ik al thuis dat kreeg ik gelijk van Nils mee tijdens onze laatste ontmoeting. We gaan het lezen.

Rijd ik dus weg van John, net op de autosnelweg. Wordt ik gebeld, dacht nog ben vast iets vergeten. Maar nee, het was Nils,met de telefoon van Rien. Nils vraagt Rien in 1 zin te vertellen wat hij doet. Dat lukt niet, dat is het probleem. Nils denkt dat ik daarbij kan helpen. Of ik dat goed vindt.

Dus 2 dagen na het gesprek met John zit ik aan tafel met Rien. Hij verteld me honderduit over wat WHAA doet. Fantastisch. Ook dit voelt goed. Rien gaat wat voorstellen tijdens de volgende vergadering en gaat nadenken over hoe verder. Later meer over deze 2 projecten. Laat gelijk mijn boek ‘Dut Tape Marketing’ achter. Lijkt mij een interessant boek voor Rien.

Geen idee hoe het verder gaat. Misschien ben ik te optimistisch. Maar het voelt goed. Vooral dat Nils Roemen mij zo heeft geplugged! Dank je wel Nils.

Door Erno Hannink

Erno is de businesscoach die ondernemers helpt om de lange termijn doelen sneller te realiseren. Ondernemers die het beter willen doen voor de planeet, maatschappij en zichzelf. Met zijn ondersteuning en tips helpt hij je dagelijkse doelen te kiezen zodat je de lange termijn doelen eindelijk gaat realiseren. Test zijn coaching een week lang gratis uit met deze code ERNOHANNINKWEEK op dit platform -> ga naar coach.me. Sluit je aan bij de community van ondernemers die iets bijzonders doen.