Google+ profiel met mooie URL

Mogelijk heb je er al over gehoord, zit je er al op, of ben je er voor uitgenodigd, Google+. Google plus is het nieuwe netwerk van Google waarmee ze in hoog tempo de sociale verbindingen van mensen opslaan.

Dit betekent dat straks, naast de links naar je site, ook de waarde in je netwerk, de links die je vrienden delen, de links die jij deelt met je vrienden, meetellen in de zoekresultaten voor websites.

Op dit moment heeft je profiel in Google+ nog geen mooie URL. Je krijgt een URL die lijkt op dit https://plus.google.com/109231759620757010594

Lastig te onthouden en ziet er minder fraai uit.
Ten minste, ik vind dit mooier https://decideforimpact.com/+ of http://ernohannink.com/google+ bijvoorbeeld

Je eigen Google plus URL

Hoe je dit doet?

Nodig

 • Eigen domeinnaam met hosting.
 • Een FTP programma. Iets als WinSCP of FireFTP voor Firefox.

Stappen

 1. Ga met je FTP programma naar de root van je domein (public_html)
 2. Maak een directory ‘+’ of ‘google+’ aan.
 3. Open notepad of een andere editor zoals Notepad++
 4. Kopieer onderstaande code en plak deze in je editor.
  <?
  Header( "HTTP/1.1 301 Moved Permanently" );
  Header( "Location: JOUW_PROFIEL_URL_HIER_PLAKKEN" );
  ?>
 5. Ga naar Google+ en kopieer daar de RL van je profiel (‘achter’ je naam, naast je profielfoto linksboven)
 6. Plak de URL van je profiel in regel 3
 7. Bewaar de file als index.php
 8. Kopieer de file met je FTP programma naar de directory die je had aangemaakt op je server.

En je hebt een mooie URL.
Voeg me ook toe aan een van je mooie circles op Google+ 🙂

decideforimpact.com/google+

Tip van +Chris Lang via +Mari Smit

Ik had http://gplus.to/ernohannink ook aangemaakt maar de kans bestaat dat je emails met dit soort links niet door de spam controle komt. De kwaliteit van dit soort linkverkorters is niet duidelijk, en die van je eigen domeinnaam heb je meer controle over.

Wil je ook zien wat Google plus is en je hebt nog geen uitnodiging? Stuur me dan een berichtje met het email adres van je Google account.

Door Erno Hannink

Erno is de businesscoach die ondernemers helpt om de lange termijn doelen sneller te realiseren. Ondernemers die het beter willen doen voor de planeet, maatschappij en zichzelf. Met zijn ondersteuning en tips helpt hij je dagelijkse doelen te kiezen zodat je de lange termijn doelen eindelijk gaat realiseren. Test zijn coaching een week lang gratis uit met deze code ERNOHANNINKWEEK op dit platform -> ga naar coach.me. Sluit je aan bij de community van ondernemers die iets bijzonders doen.

16 reacties

 1. Beste Erno,

  Goed bezig, mijn aandacht kreeg je in elk geval! Maar als die klanten op je afkomen, wil je toch niet dat ze alsnog afhaken door taalfouten en vage zinsbouw? Vervang in elk geval de ‘d’ in een ‘t’ bij [Dit betekend dat straks] in je ‘Google+ profiel met mooie URL’, die springt wel heel erg in het oog. Maar afgaande op wat ik nu gelezen heb, denk ik dat je overige publicaties misschien ook wel even je kritische oog nodig hebben?

  Graag gedaan, succes verder!
  Gabriella

  1. Dank je wel voor de tip Gabriella. Ik heb het aangepast.
   Heb ik nu je aandacht gekregen door de taalfouten en vage zinsopbouw of door het artikel? 🙂

 2. Dat ging goed Erno. Ik ben maar één keer de fout ingegaan, ik had nl https in het bestand staan. Toen ik het had veranderd in http werkte het.
  Dank je wel!

    1. Hmmm, ik zie dat hij in de link het plusje niet meepakt. Als dat makkelijk gebeurt, kan ik beter iets anders nemen, denk ik.

     1. Maar goed, nu heb jij het handmatig aangepast. Blijf ik met de vraag zitten of dat plusje niet vaker problemen kan geven. Dat was voor mij de reden om niet alleen een plusje te zetten. Maar wat denk jij, kan ik er niet beter google van maken ipv google+?

     2. Als ik het probeer in een ander programma, wordt ook standaard het plusje vergeten. Dus ik heb mijn link nu aangepast naar http://hanniemommers.nl/plus
      Wat denk je, duidelijk genoeg, of is googleplus beter? Dan moet men weer meer typen, lijkt me.

     3. Ha ha, ik heb daar iets te veel een andere associatie bij. Mijn fout natuurlijk. 🙂
      Ik hou het maar op plus!

Reacties zijn gesloten.