Ferry van den Broek van SPOOR Communicatie de 4.001ste abonnee

Iets meer dan 4 maanden nadat we de 2.000 abonnees waren gepasseerd, hadden we 24 februari de 3.000+ abonnees bereikt. Nu opnieuw 1.000 abonnees erbij, in iets minder dan 4 maanden. Mijn doelstelling van 5.000 abonnees in 2011 begint steeds meer vorm te krijgen.

Afgelopen maandag was het dan zo ver. Nadat ik zondag in spanning heb zitten staren naar de 3.999, bevestigde maandag de 4.000ste abonnee zijn abonnement op de nieuwsbrief van decideforimpact.com. Daarop stuurde ik een mail met de vraag of ik aandacht aan hem en zijn bedrijf mocht schenken. Kort daarop de volgende reactie : “Dank voor het aanbod. We hebben echter geen belangstelling voor een artikel op decideforimpact.com”

Vandaar nu de 4.001ste abonnee :0)

SPOOR Communicatie

SPOOR CommunicatieDat is dus Ferry van den Broek (@ferryvdbroek) en zijn bedrijf SPOOR Communicatie.
Via de mail stelde ik Ferry enkele vragen.

Wie ben je?
Ik ben Ferry van den Broek, 23 jaar, en ik kom uit Eindhoven. In maart 2011 heb ik SPOOR Communicatie opgericht, een communicatiebureau dat zich richt op social media.

V: Wat doe je?
A: Vanuit SPOOR Communicatie geven we workshops. Deze workshops worden op basis van wensen van de klant gemaakt. Het kan dus een workshop introductie in social media zijn, verdieping in LinkedIn of kansen en bedreigingen van Twitter. Dit zijn slechts voorbeelden.

Naast de workshops geeft SPOOR Communicatie ook advies aan bedrijven hoe zij het beste om kunnen gaan met social media. Moet een bedrijf wel gaan twitteren en zo ja, hoe dan? En voor Twitter kun je elk platform invullen. Maar we geven ook advies over interne social media, en dan gaat het om het maken van een social media code.

De derde dienst die SPOOR Communicatie aanbiedt, is community managing. Wij houden in de gaten wat de mensen over een product, bedrijf of dienst zegt, monitoren dit en reageren hier op namens het bedrijf. Dit doen wij ook specifiek voor evenementen.

V: Hoe lang ben je al ondernemer?
A: Ik ben sinds maart 2011 ondernemer.

A: Waarvoor gebruik je internet?
V: Ik gebruik internet als informatiebron maar steeds meer ook als communicatiemiddel.

V: Waarvoor gebruik jij real time communicatie?
A: Ik gebruik real time communicatie om in contact te komen met mogelijke klanten. Het mooie ervan is dat je met de mensen in contact komt. B2B bestaat mijns inziens niet en heeft ook nooit bestaan.

Ik gebruik de verschillende platforms op elk een eigen manier waarbij Facebook mijn online foto album is en voor vrienden en Twitter een medium is die ik voor van alles gebruik. LinkedIn gebruik ik om mijn netwerk te onderhouden en om in groepen te laten zien dat ik specifieke kennis heb en die graag wil inzetten.

V: Krijg je al veel klanten via internet?
A: Mijn website is deze week af en dan ga ik er vol mee aan de slag. De meeste klanten zijn tot nu toe via mijn netwerk gekomen maar een aantal balletjes zijn gaan rollen door het gebruik van social media.

V: Hoe belangrijk is internet voor jou?
Ferry van den BroekA: Voor mij het heel belangrijk. Ik, en velen met mij, kunnen niet meer zonder internet. Als ik (on)tevreden ben over een product, dienst of bedrijf, wil ik dat meteen laten weten. Bijvoorbeeld Twitter geeft mij die kans. Niet alleen voor mij zou internet belangrijk moeten zijn maar voor iedereen. Internet/social media heeft er voor gezorgd dat de communicatie fundamenteel veranderd is. Social media is geen hype en daarom is het belangrijk hier snel op in te springen!

V: Wat doe je nog meer op het web naast de website?
A: Veel gebruik maken van LinkedIn en Twitter. Als de website klaar is, ga ik de Twitter van SPOOR Communicatie veel gebruiken. Ik wil mensen op de hoogte houden van ontwikkelingen en daarnaast is Twitter een makkelijke en goedkope manier om mensen in contact te brengen met SPOOR Communicatie of ze door te geleiden naar mijn website.

V: Waarom ben je geabonneerd op de nieuwsbrief?
A: Ik zag een tweet voorbij komen die ik interessant vond. Aangezien ik net ben begonnen met mijn bedrijf hoop ik tips te krijgen vanuit de nieuwsbrief en ook de ervaringen van collega ondernemers te horen. Die zijn namelijk belangrijker voor me.

Door Erno Hannink

Erno is de businesscoach die ondernemers helpt om de lange termijn doelen sneller te realiseren. Ondernemers die het beter willen doen voor de planeet, maatschappij en zichzelf. Met zijn ondersteuning en tips helpt hij je dagelijkse doelen te kiezen zodat je de lange termijn doelen eindelijk gaat realiseren. Test zijn coaching een week lang gratis uit met deze code ERNOHANNINKWEEK op dit platform -> ga naar coach.me. Sluit je aan bij de community van ondernemers die iets bijzonders doen.

5 reacties

 1. Doordat ongeveer 1% van de abonnees zich om allerlei verschillende redenen uitschrijven na een nieuwsbrief staat de teller nu weer onder de 4.000. 🙂
  Dat komt vast snel weer goed.

   1. Dat valt wel mee hoor Marlène. Het is gewoon goed dat deze mensen zicht uitschrijven. Zij vallen niet (langer) in mijn doelgroep, of zijn niet (meer) enthousiast over wat ik schrijf. De kans dat ze iets kopen is dan ook nihil. Geen punt dus.

   2. Het gaat goed tot nu toe. Nieuwsbrief is aan 4.018 mensen gestuurd.
    Tot nu toe 27 afmeldingen (0.7%) – 1.716 geopend (43.4% – wordt nog meer).
    Gisteren 11 nieuwe aanmeldingen en vandaag alweer 3 aanmeldingen.
    Balans dus boven de 4.000, gisteren heel even op 3.999 🙂

   3. Een voorbeeld van een afmelding die ik zojuist kreeg. De ontvanger had dit als reden opgegeven:

    De informatie is toch iets te veel toegespitst op zzp-ers. Dat ben ik niet.

    Veel succes en bedankt!

    Mooi toch.

Reacties zijn gesloten.