Vooral doen wat je gelukkig maakt

doen wat je gelukkig maakt
doen wat je gelukkig maakt

Wanneer werken in je bedrijf je gelukkig maakt lijkt het logisch om daar zo veel mogelijk tijd aan te besteden. Maar als je alleen nog maar werkt in je bedrijf gaat dit ten koste van iets.

Veel werken gaat ten koste van je vriendschap, je relatie, de aandacht voor je kinderen en/of ouders en je gezondheid. Het is slim om te doen wat je gelukkig maakt, met beleid. In maximaal 40 uur per week kun je enorm veel bereiken.

Wat is werk in je bedrijf dat jou gelukkig maakt?

Richt je bedrijf zo in dat je vooral werkt aan dat wat je gelukkig maakt. Dat betekent meestal dat je werkt aan de dingen waarin je het allerbeste bent.

Om te groeien besteed je 90% van je tijd aan de werkzaamheden waar jij het allerbeste in bent, in maximaal 40 uur per week.

Zo heb ik drie dingen waar ik met veel plezier aan werk:

  1. Business coaching van ambitieuze ondernemers die van de startup- naar de rollercoasterfase groeien.
  2. In gesprek gaan met mensen (vaak ondernemers) – contacten, potentiële klanten en ondernemers met wie ik een gesprek heb voor de podcast.
  3. Kennis opdoen en verspreiden – lezen, video’s kijken, ervaringen opdoen, leren en dat weer delen door middel van artikelen, boeken, video’s en de podcast.

Dit zijn de dingen waar ik 90% van mijn tijd aan besteed. In de overige 10% werk ik bijvoorbeeld aan mijn administratie, ben ik op reis naar afspraken, werk ik aan het uitgeven van een boek en het verspreiden van dat boek.

Wat vind ik zo leuk aan de drie dingen waar ik het leeuwendeel van mijn tijd aan besteed?

Business Coaching

Werken met ambitieuze mensen, ondernemers die willen groeien in het bijzonder, trekt mij al heel lang. Nu ik alleen maar werk met ambitieuze ondernemers die al een bedrijf hebben opgebouwd en de volgende stap willen zetten ervaar ik pas hoe leuk ik dit echt vind.

De business coaching is heel eenvoudig voor mij. Het begint met enkele vragen over wat me is opgevallen de afgelopen tijd. De ondernemer heeft zelf vaak ook een paar punten waar ze tegenaan loopt.

Daarover stel ik nog meer vragen. Dan gebruik ik mijn ervaring en kennis om ideeën uit te werken over wat de ondernemer kan gebruiken, veranderen en verbeteren. Het liefst gebruik ik dan een whiteboard of flip-over, zodat we deze ideeën samen uit kunnen werken.

Continu kijk ik of wat de ondernemer nu doet bijdraagt aan haar missie en aan haar plan voor het komende jaar. De ondernemer is na ons gesprek blij met de nieuwe inzichten die ze gekregen heeft en met het feit dat ik haar geholpen heb mij de les te blijven.

Door de dagelijkse acties die je moet uitvoeren, de vragen die op je afkomen, de nieuwe klanten met wie je aan de slag gaat en de uitdagingen die op je pad komen komt het regelmatig voor dat je aandacht verschuift en dat je de scherpte verliest die nodig is om je missie te bereiken en om je bedrijf te laten groeien.

Het is belangrijk dat jij heel duidelijk voor ogen hebt voor wie je werkt en vooral voor wie niet. Dat je een goede focus hebt op wat je precies voor je klant doet. Dat je aanbod door de aanwezigheid van potentiële klanten niet steeds diffuser en breder wordt. Dat je duidelijk weet wat het belangrijkste is dat jij te doen hebt iedere dag.

Wanneer ik merk dat mijn vragen en expertise nieuwe inzichten geven en dat de scherpte weer terugkomt, ben ik gelukkig.

Gesprekken met mensen

Ieder mens vindt het belangrijk om bij een groep mensen te horen. Het is belangrijk voor onze overlevingsdrang om ergens bij te horen. We gelukkiger wanneer we worden opgenomen in en geaccepteerd door de groep. Dat houdt ons zelfs gezonder.

Dit zie je ook terugkomen in onderzoeken naar de zogenaamde blauwe zones (Wikipedia), waar mensen ouder worden dan gemiddeld. In deze zones blijven mensen op latere leeftijd actief deel uitmaken van een gemeenschap.

Ik vind het dan ook niet vreemd dat ik het fijn vind om met mensen te praten en ze vragen te stellen om van ze te leren. Voor mij is het veel fijner om in gesprek met één ondernemer dingen te leren dan om aanwezig te zijn bij een netwerkbijeenkomst met veel ondernemers.

Tot ruim een jaar geleden werkte ik vooral online. Het was een bewuste keuze. Door online producten en oplossingen te verkopen kon ik veel vanuit huis werken. Dat gaf mij de gelegenheid om veel bij mijn kinderen te zijn.

Toen mijn kinderen ouder begonnen te worden merkte ik dat deze fase ten einde liep. Het werd tijd om weer uit mijn kantoor te komen. Ik ging bewust afspraken maken met mensen om ze te ontmoeten. Het afgelopen jaar heb ik veel afspraken gehad, met klanten, potentiële klanten en contacten, en met ondernemers met wie ik een gesprek had voor de podcast.

Ik ga ieder gesprek in met interesse om te leren van de ander. Soms merk ik dat ik graag wil vertellen en delen wat ik de afgelopen tijd heb geleerd. Na een tijdje merk ik dan dat ik veel praat in zo’n gesprek, dan schakel ik om naar luisteren door weer vragen te stellen aan de ander.

Na zo’n gesprek ga ik fluitend naar huis en kijk ik uit naar de mogelijkheid om de inzichten die ik tijdens het gesprek heb gekregen te delen.

Kennis opdoen en verspreiden

In 2004 leerde ik over bloggen en blogs. In mei 2005 startte ik mijn eigen blog op enthousiasmeren.nl. Sinds dat moment ben ik niet gestopt met het leren en weer delen van kennis via internet.

De afgelopen 14 jaar heb ik blogs, fora, video’s evenementen en een podcast gebruikt als middelen om mijn kennis te delen. Ik schreef meer dan 1000 artikelen, en maakte meer dan 300 podcastopnames en meer dan 600 video’s.

In het begin ging het er vooral om meer bezoekers te krijgen die op advertenties zouden klikken. Later ging het om het aantal volgers via RSS, om hoe vaak dingen gedeeld werden en om het aantal reacties.

Nu gaat het er mij vooral om dat ik mijn kennis en inzichten kan delen. Ik gebruik geen getallen meer om te meten of iets succesvol is of niet. Als ook maar één iemand iets leert van de dingen die ik deel ben ik blij.

De teksten en de podcast- en video-opnames maak ik nu vooral om er zelf van te leren. Door daarna te delen wat ik geleerd heb moet ik weer nadenken over hoe ik het geleerd heb, zodat ik het kan uitleggen aan iemand die er voor het eerst iets over hoort. Dit proces zorgt ervoor dat ik opnieuw leer.

Wat zou jij gratis doen?

De business coaching, het dingen leren van mensen en het verspreiden van kennis vind ik zo leuk dat ik het gratis zou doen. Sterker nog, het enige waarvoor ik geld vraag is de business coaching.

Wat is het werk dat jij het allerleukste vindt en dat je, wanneer nodig en mogelijk, voor niets zou doen?

Door Erno Hannink

Erno is de businesscoach die ondernemers helpt om de lange termijn doelen sneller te realiseren. Ondernemers die het beter willen doen voor de planeet, maatschappij en zichzelf. Met zijn ondersteuning en tips helpt hij je dagelijkse doelen te kiezen zodat je de lange termijn doelen eindelijk gaat realiseren. Test zijn coaching een week lang gratis uit met deze code ERNOHANNINKWEEK op dit platform -> ga naar coach.me. Sluit je aan bij de community van ondernemers die iets bijzonders doen.