De grootste bron van energie

Langetermijnbeslissingen worden eenvoudiger wanneer je weet wat jij te doen hebt in je leven. Het geeft richting.

De uitkomst van een langetermijnbeslissing ligt verder in de toekomst, waardoor het lastiger is om in te schatten wat de kans is dat je het gewenste resultaat bereikt. Een soort kompas voor je leven helpt om te beslissen of het verwachte resultaat van het besluit bijdraagt aan jouw ultieme doel in het leven of dat het juist afleidt.

Wanneer je de zin van het leven hebt ontdekt wordt het eenvoudiger om iedere dag uit bed te springen om aan de slag te gaan met je missie.

In een gesprek met Yvette Watson over ondernemen en de missie van PHI factory vertelde ze hoeveel energie de big hairy audacious goal (BHAG) geeft. Haar BHAG sluit naadloos aan op de zin van haar leven. Zo’n groots doel geeft energie, waardoor je altijd wilt werken richting dat doel. Ze is medeoprichter van twee bedrijven en grapte dat ze twee keer 40 uur in een week heeft en zo haar aandacht verdeelt over beide bedrijven.

Dat zijn ook de ervaringen van ondernemers die ik eerder beschreef: wanneer je weet wat jij te doen hebt voor de maatschappij, dan werk je bijna altijd aan dat doel. Er is geen moment dat je er niet mee bezig bent, of fysiek of mentaal.

Het is ook veel eenvoudiger voor je onderbuik om te helpen bij langetermijnbesluiten wanneer je een duidelijk doel voor ogen hebt. Een doel waaraan je de rest van je leven gaat wijden. Of zoals ik uit het boek Man’s Search for Meaning van Viktor Frankl haal, wanneer je de zin van het leven hebt ontdekt wordt het eenvoudiger om het lijden te doorstaan.

Wat is het doel in je leven waar jij de energie vandaan haalt?

Door Erno Hannink

Erno is de businesscoach die ondernemers helpt om de lange termijn doelen sneller te realiseren. Ondernemers die het beter willen doen voor de planeet, maatschappij en zichzelf. Met zijn ondersteuning en tips helpt hij je dagelijkse doelen te kiezen zodat je de lange termijn doelen eindelijk gaat realiseren. Test zijn coaching een week lang gratis uit met deze code ERNOHANNINKWEEK op dit platform -> ga naar coach.me. Sluit je aan bij de community van ondernemers die iets bijzonders doen.