De goede boodschap van inclusie – Bouchra Talidi

Bouchra Talidi inclusie
Bouchra Talidi inclusie

Vandaag het gesprek met Bouchra Talidi.

Bouchra is Adviseur, spreker, trainer, change manager, coach en eigenaar van INCLUSIONCY; een organisatieadviesbureau voor diversiteit en inclusievraagstukken. Bouchra heeft ruim 15 jaar ervaring met verbinding en verandermanagement om duurzaam diversiteits- en inclusiebeleid te realiseren bij verschillende organisaties. 

Wat betekent diversiteit en hoe ontwikkel je inclusie in je bedrijf is de reden dat ik Bouchra heb benaderd voor dit gesprek. We beginnen deze aflevering in Twente om uiteindelijk in Den Haag te eindigen. Ze verteld over hoe ze in haar jeugd vocht voor ongelijkheid en hoe ze geraakt werd door mensen die werden buitengesloten. Geen wonder dat ze rechten is gaan studeren om zich later te concentreren op diversiteit en inclusie bij verschillende organisaties.

In het gesprek vraag ik haar welk boek we zouden kunnen lezen om te verdiepen in dit onderwerp. Op dat moment schoot haar geen boek te binnen, maar ze heeft me een overzicht gestuurd. 

  • ‘Heb je een boze moslim voor mij’ van Zoë Papaikonomou en Annebregt Dijkman.
  • ‘Psychologische Veiligheid’ van Joriene Beks en Hans van der Loo.
  • ‘Durf te leiden’ van Brene Brown.
  • Mijn ontelbare identiteiten van Sinan Cankaya.
  • Anders dan Anders van Ardis

Veel plezier met de inzichten van Bouchra.

Laten we beginnen…

Meer over Bouchra:

Door Erno Hannink

Erno is de businesscoach die ondernemers helpt om de lange termijn doelen sneller te realiseren. Ondernemers die het beter willen doen voor de planeet, maatschappij en zichzelf. Met zijn ondersteuning en tips helpt hij je dagelijkse doelen te kiezen zodat je de lange termijn doelen eindelijk gaat realiseren. Test zijn coaching een week lang gratis uit met deze code ERNOHANNINKWEEK op dit platform -> ga naar coach.me. Sluit je aan bij de community van ondernemers die iets bijzonders doen.