De Erno Hannink Show – over – aflevering 1

 

nieuwe podcast - Erno Hannink show

Aflevering 1

Veel plezier met deze aflevering

Show notes

In deze aflevering een korte introductie en uitleg over de Erno Hannink Show

Aflevering 1 – over de Erno Hannink Show

Hallo en welkom in de eerste aflevering van de Erno Hannink Show. Hier draait het om hoe je jouw coachingsbedrijf online zichtbaar maakt. Hoe je online opvalt en zichtbaar wordt zonder zelf direct in de schijnwerpers te staan.

In deze eerste aflevering vertel ik je over voor wie deze podcast is, waarom ik dit ben gestart, wat ik ga doen in de afleveringen, waar je meer over de podcast vindt, hoe het werkt en wie is Erno eigenlijk?

Hoi, mijn naam is Erno Hannink ik ben de social media mentor voor coaches die online zichtbaar willen worden.

Wie

Deze podcast is voor life en business coaches die onze wereld willen verbeteren. Je bent een goede coach en je helpt graag mensen. Maar, je wil veel meer mensen helpt. Jij hebt het in je om veel meer mensen te helpen. Tegelijkertijd zoek je naar manieren om je bedrijf te verbeteren. En ik? Ik help graag mensen zoals jij. Ik ben goed in de online kant van jouw bedrijf. Ik help coaches om online zichtbaar te worden.

Je bent niet alleen een coach je hebt ook een bedrijf en bent ondernemer. Je moet geld verdienen om te blijven doen wat jij te doen hebt op deze planeet.

De Erno Hannink Show is voor life en business coaches die willen groeien met haar bedrijf

Waarom

In 2010 ben ik ook al eens gestart met een podcast maar met 3 afleveringen heb ik het toen niet lang volgehouden. In januari van 2015 starte ik de #1CoachBiz podcast. Deze vind je op numberonecoachbiz.com Ondertussen heb ik meer dan 35 afleveringen gemaakt voor deze podcast.

Het probleem van deze podcast is dat ik Nederlandse afleveringen en Engelse afleveringen door elkaar heb opgenomen en gepubliceerd.

Dat betekent dat internationale coaches afhaken als ze een Nederlandse aflevering horen. Tegelijk vinden veel Nederlandse coaches het prettiger om alleen de Nederlandse afleveringen te beluisteren.

Na een gesprek met Chris Ducker van ChrisDucker.com, die gelijk zei dat ik volledig in het Nederlands verder moest gaan en met Bernd Geropp van de podcast ‘Führung auf den Pukt gebracht’ had ik de keuze gemaakt.

De internationale podcast blijft bestaan. Ik vind het gaaf om succesvolle coaches van over de heel wereld te interviewen. Met name op ondernemerschap en marketing leer ik nog steeds nieuwe dingen. Deze geef ik je graag mee.

Daarnaast moest er een volledige Nederlandse podcast komen. Speciaal voor jou. Een paar maanden later en je luistert naar de eerste aflevering.

Missie: maak coaches online zichtbaar zodat ze onze wereld beter kunnen maken

Deze podcast helpt mij daarbij. In de podcast heb ik onder andere interview met succesvolle coaches

 1. De coach die luistert kan deze kennis gebruiken om haar bedrijf zichtbaar en succesvol te maken.
 2. De geinterviewde komt in beeld als succesvol.
 3. Ik kan deze kennis gebruiken om mijn bedrijf succesvol te maken.
 4. Mijn netwerk met succesvolle mensen wordt groter. Ik groei mee. (als mens)

Wat

De podcast bestaat uit een aantal verschillende onderdelen.

Allereerst zijn er de interviews met succesvolle Nederlandse en Vlaamse coaches. Interviews volledig in het Nederlands

De interviews duren ongeveer 20-30 minuten.

Daarnaast maak ik iedere week een samenvatting van mijn interview met de interntationale coach. Ik maak een Nederlandse samenvatting van de Engelse aflevering Zo deel ik de kern van dit interview en mogelijk wil je daarna het gehele interview luisteren op de #1CoachBiz podcast.

Van andere podcast heb ik ook geleerd dat ik korte afleveringen waarin kennis wordt gedeeld heel interessant zijn. Vandaar dat ook een keer per week er een korte aflevering komt waarin ik kennis deel. Een soort gesproken artikel.

Schema blog/podcast

Maandag: samenvatting van interview met internationale coach (5 min)

Woensdag: Verdubbel verhaal (5 min)

Vrijdag: interview Nederlandse/Vlaamse coach (nederlandstalig) (30-40 min)

Wie is Erno

Erno is een Finse en Hongaarse naam, niet dat ik of mijn ouders daar geboren ben mijn moeder vond het gewoon een leuk naam. Het grappige is dat dit mijn roepnaam is en niet eens in mijn aangifte of paspoort staat.

De namen in mijn paspoort zijn… Gerardus Johan Christian.

De eerste twee namen zijn van mijn opa’s en de laatste naam hebben mijn ouders toegevoegd omdat ik rond Pasen ben geboren in 1968 op de warmste dag in april in 100 jaar.

Het fijne aan mijn roepnaam is dat deze lekker kort is en redelijk vooraan in het alfabet. Het is ook niet een veel voorkomende naam en dat ik online ook weer handig. Er is (nog) geen andere Erno Hannink.

Er zijn wel een paar andere bekende Erno’s zoals Erno Rubik van de Rubiks kubus en Erno Goldfinger an architect en meubelontwerper en jawel de Goldfinger waarnaar de Jame Bond film is genoemd. Als je in de zoekmachine zoekt op Erno dan vind je waarschijnlijk ook nog Erno Laszlo een merk voor huidvezorgingsproducten. En je vind mij waarschijnljik ook de op eerste pagina.

Ik ben geboren in Haaksbergen en ondertussen woon ik meer dan 20 jaar in Doetinchem. De stad in de Achterhoek, thuisbasis van de Superboeren.

Hier leef ik met mijn vrouw, Monique, en onze twee kinderen. Onze zoon speelde jaren voetbal bij Viod en onze dochter voetbalt daar nog steeds en is ook scheidsrechter. Door ieder weekend mee te gaan naar wedstrijden als leider en of assistentscheidsrechter wilde ik de regels echt goed kennen. Nu ren ik bijna elk weekend over de velden maar dan als scheidsrechter of assistentscheidsrechter voor de KNVB.

Ik lees veel boeken – 99% non-fictie – en ik luister graag naar smooth jazz terwijl ik werk in mijn kantoor.

Ik heb een technische opleiding gevolgd, eerst MTS electrotechniek en electronica en later de HTS Telecommunicatie in Enschede afgerond. Bij een van mijn werkgevers ben ik een executive MBA gestart om meer te leren over de strategie en marketing.

Sindsdien heb ik verschillende functies in de verkoop en marketing gehad in verschillende markten, vaak wel rondom een technisch product. Ik heb gewerkt voor bedrijven als Universal Electronics en One For All, Stork en Comfoor. In 2006 was ik klaar met werknemer zjn en werd mijn eigen manager. Ik zei mijn baan op in april en mijn laatste werkdag voor deze werkgever was 30 September 2006.

Sinds oktober 2006 werk ik dus fulltime aan mijn bedrijf vanuit huis. Werken vanuit huis is voor mij een bewuste keuze want dit gaf mij de ruimte om de kinderen naar school te brengen en tussen de middag samen een boterhammetje te eten. Ondertussen hoef ik ze natuurlijk niet meer naar school te brengen. Onze dochter zit in het examenjaar en onze zoon is gestart aan de universiteit. Maar nog steeds vind ik het fijn als ik er ben wanneer zij thuis komen. Even ruimte voor een praatje. Deze mix van ondernemerschap en gezin is belangrijk voor mij. De vrijheid om 5.00u te starten, tussendoor hardlopen en te stoppen wanneer ik klaar ben.

Toen ik in 2006 voor mijzelf begin had ik nauwelijks een idee wat ik ging doen. Iets met bloggen, want ik had gemerkt dat dit helpt als je klanten wilt aantrekken. Als je gevonden wilt worden in de zoekmachine. En het werkt nog steeds. Publiceren zorgt er voor dat je zichtbaar bent en dat de potentiele klant jou kan vinden.

Al heb ik meer dan 10 jaar gewerkt in marketing en verkoop, toen ik voor mijzelf begon maakte ik alle beginnersfouten, geen plan, geen idee wie mijn klant is, geen duidelijk idee hoe ik de klant kon helpen.

Pas sinds de laatste jaren heb ik mijn focus gevonden. Zelfs afgelopen zomer nog weer heb ik nog meer focus aangebracht in mijn aanbod. In de basis maar één product.

Focus en gewoontes hebben mij en mijn bedrijf veranderd.

Dit is waar ik nu sta en vandaag wil ik je tips geven en jou helpen om online zichtbaar te worden. Klanten aantrekken en ze helpen hun probleem op te lossen.

Vergeet niet te abonneren op de  Erno Hannink show podcast via iTunes, Stitcher of SoundCloud.

Kun je mij een groot plezier doen zodat meer coaches deze podcast kunnen vinden? Geef deze podcast jouw eerlijke beoordeling en recensie. Dit helpt mij enorm om deze podcast te verspreiden. Dank je wel hiervoor. Stuur me een korte e-mail om mij te laten weten dat je dit gedaan hebt en ik stuur je een verrassing.

Je kunt mij bereiken op podcast@decideforimpact.com Ik hoor graag van jou.

 

En dat ene product dat ik nu nog heb?

De Verdubbelaars Academie.

Dit is voor coaches die

 • een community van coaches zoeken die ook willen groeien met hun bedrijf
 • houvast zoeken wat ze precies online moeten doen, je wil geen fouten maken.
 • niet te veel tijd willen besteden aan online zichtbaarheid
 • iemand zoeken die je vertrouwt over online marketing
 • hulp zoet bij de online aspecten van hun coachingsbedrijf
 • online zichtbaar willen worden zodat de klanten op je af komen
 • dit in haar eigen tempo wil doen
 • de omzet wil verdubbelen in één jaar
 • online zichtbaar wil worden zonder zelf continue in de spotlight te staan

decideforimpact.com/lidmaatschap

Luister naar de volgende aflevering met een interview met een Nederlandse coach.

Abonneren

de Erno Hannink ShowVergeet niet te abonneren op de Erno Hannink Show zodat de volgende niet mist. Je kunt je abonneren op de Erno Hannink Show via de feed, iTunes, Stitcher of SoundCloud. Gebruik je een Android telefoon of tablet? Player FM is een handige app om te luisteren naar  podcasts. De Erno Hannink Show is ook beschikbaar in Player FM en Overcast. Overcast is een handige app voor de iPhone of iPod.

Kun je mij een groot plezier doen zodat meer coaches deze podcast kunnen vinden? Geef deze podcast jouw eerlijke beoordeling en recensie. Dit helpt mij enorm om deze podcast te verspreiden. Dank je wel hiervoor. Stuur me een korte e-mail om m
ij te laten weten dat je dit gedaan hebt en ik stuur je een verrassing.

Je kunt mij bereiken op podcast@decideforimpact.com Ik hoor graag van jou!

Door Erno Hannink

Erno is de businesscoach die ondernemers helpt om de lange termijn doelen sneller te realiseren. Ondernemers die het beter willen doen voor de planeet, maatschappij en zichzelf. Met zijn ondersteuning en tips helpt hij je dagelijkse doelen te kiezen zodat je de lange termijn doelen eindelijk gaat realiseren. Test zijn coaching een week lang gratis uit met deze code ERNOHANNINKWEEK op dit platform -> ga naar coach.me. Sluit je aan bij de community van ondernemers die iets bijzonders doen.