De 3 online netwerken voor ondernemers

November 2010 was er het forum van jong MKB Liemers Achterhoek – Kansen en mogelijkheden van online communicatie. De presentatie 7 tips om klanten naar jouw bedrijf te krijgen voor jong MKBers, werd goed ontvangen.

Het was leuk om de positieve reacties te mogen ontvangen van de deelnemers. Het bestuur vond het daarom een goed idee tijdens de netwerkavond in januari een vervolg op deze presentatie te geven.

De deelnemers wilden graag dieper ingaan op de belangrijkste sociale online netwerken. De presentatie tijdens het forum 7 tips om klanten naar jouw bedrijf te krijgen voor jong MKBers, resulteerde in veel praktische vragen over hoe ze dit nu moesten doen in de praktijk. Kort nog eens de tips:

  • Wees niet bang – probeer online dingen uit
  • Focus – doelgroep en producten
  • 10 seconden boodschap
  • Positioneer jezel als expert
  • Blog – publiceer online, veel
  • Nieuwsbrief – houd je abonnees tevreden met waardevolle tips
  • Midden in je doelgroep

Op die laatste tip, Midden in je doelgroep, lag de focus dinsdagavond. Met middenin je doelgroep bedoel ik, wees daar waar jouw doelgroep online is. De grootste en belangrijkste netwerken zijn LinkedIn, Twitter en Facebook. Eigenlijk is Twitter geen netwerk maar een microblog platform, maar je kunt er wel een netwerk vormen en er zijn veel netwerken.

De presentatie geeft inzicht en tips over wat goed is te doen op deze netwerken. Start met LinkedIn en 22 tips om je profiel goed op te zetten zodat je klanten aantrekt zie ook 27 tips voor een perfecte profielpagina in LinkedIn om klanten te krijgen.

Dan gaat het verder met tips over het nieuwe Facebook persoonlijke profiel en een pagina voor je bedrijf. Welk soort pagina kies je en wat te doen om meer volgers aan te trekken.

Als afronding een uitleg over Twitter, en wat je in je profiel zet, hoe je mensen vindt op Twitter en hoe je jouw naam en bedrijfsnaam kunt volgen.

Dit is de presentatie:

Opening van het nieuwe jaar door Mariëlle Cobussen:
Mariëlle Cobussen - Jong MKB netwerk avond 11 januari 2011

Deelnemers deze avond bij jong MKB Liemers Achterhoek
Jong MKB netwerk avond 11 januari 2011

Jong MKB netwerk avond 11 januari 2011

De reacties waren weer positief en er kwam een verzoek om de presentatie te geven in een andere lokaal netwerk. Blij 🙂

Willen jullie de leden van je netwerk enthousiast maken over online klanten aantrekken? Laat mij dat doen. Klik voor meer informatie over presentaties.

Door Erno Hannink

Erno is de businesscoach die ondernemers helpt om de lange termijn doelen sneller te realiseren. Ondernemers die het beter willen doen voor de planeet, maatschappij en zichzelf. Met zijn ondersteuning en tips helpt hij je dagelijkse doelen te kiezen zodat je de lange termijn doelen eindelijk gaat realiseren. Test zijn coaching een week lang gratis uit met deze code ERNOHANNINKWEEK op dit platform -> ga naar coach.me. Sluit je aan bij de community van ondernemers die iets bijzonders doen.