Creër een positieve duurzame Impact – GoSolo interview

Afgelopen week werd het GoSolo interview gepubliceerd, lees het origineel hier https://gosolo.subkit.com/decide-for-impact.

Wat is uw bedrijf en wie zijn uw klanten?

Decide for impact helpt ondernemers in Europa en de VS om hun duurzame doelen op de lange termijn eerder te bereiken. Om dit te doen richten we ons op innerlijke ontwikkelingsgewoonten. De enige manier om je doelen op de lange termijn te bereiken, is door dagelijks te werken aan de gewoonten die deze doelen ondersteunen.

Dit betekent dat ik een accountability coach ben en werk aan innerlijke ontwikkeling met ondernemers en hun managementteams, die een duurzame positieve impact willen creëren. Ze hebben maximaal 30 werknemers in een B2B -serviceomgeving

Vertel ons over jezelf. Wanneer begon uw bedrijf, en wat motiveert u elke dag om te doen wat u doet?

In 2006 begon ik mijn bedrijf omdat ik de superkracht van online marketing en hyperspecialisatie voor bedrijven ervoer. Omdat het belangrijk voor mij was om mijn kinderen te zien opgroeien, begon ik vanuit huis te werken met behulp van de online mogelijkheden. Ik werkte met veel ondernemers aan hun online marketing en sociale media om contact te maken met en nieuwe klanten aan te trekken.

In 2018 kies ik ervoor om volledig te concentreren op offline ontmoetingen en coachen van ondernemers. Echte gesprekken voeren over hun bedrijf en leren door vragen te stellen.

Toen begin 2020 Covid Nederland ook trof, moest ik opnieuw verschuiven. Ik verloor ongeveer 70% van mijn klanten en omzet en werd teruggeduwd naar online coaching. Nu coach ik online met op chat-gebaseerde coaching via coach.me en virtuele vergaderingen met ondernemers.

Mijn missie is om sociale en ecologische ongelijkheid te verminderen. Ik zal waarschijnlijk de rest van mijn leven werken aan dit doel.

De innerlijke ontwikkelingsdoelen (IDGs) zijn een geweldig kader dat bedrijven en organisaties helpt om te werken aan duurzame ontwikkelingsdoelen (VN). Als onderdeel van mijn missie promoot en steun ik de IDG’s.

Ik ben een gewoonte persoon, gericht op dagelijkse processen met een duidelijk innerlijk kompas, die me helpt om aan mijn missie te werken. Stoïcisme is mijn besturingssysteem en ik ben een loper en scheidsrechter in het voetbal.

Wat is uw grootste prestatie als bedrijfseigenaar?

Sommige dingen waar ik dankbaar voor ben, zijn gelukkige klanten combineren met een gelukkig gezin. Dat ik mijn dagen kan verdelen tussen werk op de lange termijn en werken met klanten.

Ik publiceerde 15 boeken, schreef meer dan 1000 artikelen en publiceerde meer dan 400 afleveringen in mijn podcast, organiseerde evenementen en starte communities.

Kansen die ik krijg om ondernemers te helpen om te werken aan hun langetermijndoelen en te zien dat deze eerder worden bereikt dan ze hadden verwacht.

Wat is een van de moeilijkste dingen die gepaard gaan met ondernemen?

Jezelf telkens weer herpakken na moeilijke momenten, keer op keer. Er zijn maar een paar mensen die mij begrijpen. De meeste mensen zijn op zoek naar stabiel werk en inkomen. Als ondernemer voel ik me vaak alleen, hoewel grootse ondernemers me omringen. De lastige onderwerpen komen altijd bij mij uit.

Wat zijn de top 3 tips die je zou geven aan iedereen die vandaag een bedrijf wil starten, opbouwen en wil groeien?

  1. Bouw een bedrijf op dat zich richt op het maken van een sociale of ecologische impact. Iets doen dat ertoe doet, waardoor je het gevoel hebt dat je een verschil maakt, dit maakt je gelukkiger dan het bereiken van het volgende inkomstendoel.
  2. Ondersteun andere eigenaren van jonge bedrijven. Ze hebben dezelfde vragen die jij jaren geleden of zelfs vorig jaar had en zijn op zoek naar je steun.
  3. Maak een noodfonds dat je 6-12 maanden verder helpt als er even geen inkomen is. Betaal je hypotheek af. Dit geeft je veel mentale ruimte en kalmte als dingen niet gaan zoals je had verwacht.

Is er nog iets dat je zou willen delen?

Schrijf elke dag drie doelen op die belangrijk zijn voor jou en je werk. Begin niets nieuws totdat je deze drie doelen hebt voltooid, zelfs geen sociale media of je inbox. Je kunt meer bereiken dan je op de lange termijn denkt, en minder dan je op korte termijn verwacht. Door elke werkdag drie doelen af te ronden, betekent dat je elk kwartaal 195 belangrijke doelen bereikt.

Waar kunnen mensen u en uw bedrijf vinden?

Website: https://www.ernohannink.com/ [English]

https://decideforimpact.com [Dutch]

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/ernohannink/

Mastodon: https://mastodon.social/@ernohannink

Door Erno Hannink

Erno is de businesscoach die ondernemers helpt om de lange termijn doelen sneller te realiseren. Ondernemers die het beter willen doen voor de planeet, maatschappij en zichzelf. Met zijn ondersteuning en tips helpt hij je dagelijkse doelen te kiezen zodat je de lange termijn doelen eindelijk gaat realiseren. Test zijn coaching een week lang gratis uit met deze code ERNOHANNINKWEEK op dit platform -> ga naar coach.me. Sluit je aan bij de community van ondernemers die iets bijzonders doen.