Creeer je eigen online netwerk

Veel van de bestaande online netwerken geven je de gelegenheid om je eigen groep te creeëren. Hiermee kun je een groep maken voor een bepaald onderwerp. Bijvoorbeeld een interesse, je bedrijf, je familie….

In Hyves kun je je eigen Hyve maken, zoals bijvoorbeeld deze Hyve voor freelancers of Stork of Bright.
Of bijvoorbeeld op Flickr je deelt je foto’s en reacties met mensen die geïntresseerd zijn in dezelfde dingen.

Ning werkt anders. Het is een platform. Je kunt er aan toevoegen wat je wilt, een forum, foto’s, video’s, blog…

Stel je hebt niets met programmeren. Je kunt leven met een behoorlijk standaard uitstraling van je sociale netwerk. Dan is Ning echt heel eenvoudig. Kijk op Creeer je eigen online community met Ning hoe dit in zijn werk gaat.

Nu wil je graag dat je netwerk echt een eigen uitstraling krijgt. Dat kan ook op Ning. Je kunt echt alles vrij instellen. De kleuren, de vorm, achtergrond….. Het is een soort open source achtergrond. Je kunt de broncode krijgen en er mee aan de slag. Erwin Blom heeft bijvoorbeeld gevraagd of hij een Nederlandse uitvoering mag bouwen van Ning, en ja het mag en kan.

On The Scoble Show vind je een interview Social Networking with
Ning, version 2.0

Ning just released version 2.0 of its social networking platform this morning and here we talk with Marc Andreessen (yeah, the Marc who started Netscape) and co-founder Gina Bianchini, about a whole raft of things from what this new release enables users and developers to do to trends these two are seeing on the Internet.

De basis is gratis. Hiervoor wordt AdSense gebruikt op je netwerk. De inkomsten van AdSense zijn niet van jou. Dat kan wel. Of je kunt ze verwijderen dan betaal je US$ 19,95 /maand. Nu krijg je een subdomein van ning.com. Als je een netwerk op je eigen domeinnaam wenst dan betaal je hier US$ 4,95 /maand voor.

Enkele voorbeelden van netwerken op Ning. Zie ook de varieteit.

Dutch People: http://netherlands.ning.com/
ning-dutch-people.jpg

CC hits: http://cchits.ning.com/recent/
ning-cc-hits.jpg

Cute overload: http://cuteoverload.ning.com/
ning-cute-overload.jpg

Happy at Work: http://happyatwork.ning.com/
ning-happy-at-work.jpg

Novopress Nederland: http://novopressnl.ning.com/
ning-novopress-nederland.jpg

Dutch Thai: http://dutchthai.ning.com/
ning-dutch-thai1.jpg

Library 2.0: http://library20.ning.com/
ning-library-20.jpg

Checklist van Erwin Blom http://checklist.ning.com/
ning-checklist.jpg

Social Media Optimization: http://socialmediaoptimization.ning.com/
ning-social-media-optimization.jpg

In een netwerk kun je als lid ook weer je eigen pagina creeeren. Dit is mijn persoonlijke pagina op het Happy at Work netwerk.
ning-my-page-on-happy-at-work-network.jpg

Wat nu nog opvalt is dat er wel een aantal Nederlandse netwerken op Ning zijn maar de meesten hebben 1 lid, de maker zelf.

Door Erno Hannink

Erno is de businesscoach die ondernemers helpt om de lange termijn doelen sneller te realiseren. Ondernemers die het beter willen doen voor de planeet, maatschappij en zichzelf. Met zijn ondersteuning en tips helpt hij je dagelijkse doelen te kiezen zodat je de lange termijn doelen eindelijk gaat realiseren. Test zijn coaching een week lang gratis uit met deze code ERNOHANNINKWEEK op dit platform -> ga naar coach.me. Sluit je aan bij de community van ondernemers die iets bijzonders doen.

3 reacties

Reacties zijn gesloten.