Decide for Impact Erno Hannink


Wil je brandjes blijven blussen of ga je doen wat het belangrijkste is voor je bedrijf?

Ik houd je bij de les, loods je door de prioriteiten en help je om stap voor stap de juiste besluiten te nemen om een gezonde groeimotor te creëren, zodat de onderneming vanzelf loopt met je team, de juiste klanten en een gezonde winst. 


  Ik kijk uit naar onze ontmoeting - business coach Erno Hannink

  De impactbesluiten voor de groei van je bedrijf

  Er komen constant allerlei vragen op je af. Je wordt continu in de onderneming gezogen, de waan van de dag. Je hebt weinig mensen om je heen die echt met je kunnen sparren en die snappen hoeveel bordjes je als ondernemer moet proberen draaiende te houden. Je wilt dingen veranderen in je bedrijf maar je komt er niet aan toe.

  Probleem: De waan van de dag

  Je hebt een actielijst vol met dingen die je moet doen. Wanneer de dag begint komen er allerlei vragen op je af waar je op moet reageren. De dag vliegt voorbij. Aan het einde van de werkdag ontdek je dat er niets van je actielijst is gedaan en dat je nog een aantal dingen moet doen voor morgen. Je werkt op dit soort dagen vooral aan belangrijke en urgente acties.

  Oplossing: Focus op het belangrijkste

  Je maakt iedere dag een keuze. Wat is het belangrijkste dat ik vandaag te doen heb waarmee ik de meeste impact realiseer? Iedere dag werken aan dat doel, zonder afleiding.


  Erno houd je bij de les, loods je door de prioriteiten, en helpt je om stap voor stap de juiste besluiten te nemen om uiteindelijk een gezonde groeimotor te creëren, zodat de onderneming vanzelf loopt. 


  Hiervoor brengen we samen:

  • jouw team naar de voorgrond en verdelen we de verantwoordelijkheid in het bedrijf;
  • ritme, structuur en focus in je bedrijf aan, zodat je doorgroeit naar de volgende fase;
  • de visie naar buiten, om zo de juiste medewerkers en klanten aan te trekken;
  • lijn in de marketing en verkoop van je bewezen producten zodat je meer resultaat krijgt.

  Hoe gaan we dit bereiken?

  Sparringspartner
  Je krijgt een gesprekspartner die naar je luistert en lastige vragen stelt. Iemand die weerwoord durft te geven en kritisch kijkt en je laat zien waar de oneffenheden zitten.


  Accountability partner

  We gaan afspraken maken over de acties en doelen. Je krijgt met Erno iemand die ervoor zorgt dat je steeds beter wordt in het realiseren van je doelen.


  Vernieuwing

  Tijdens onze gesprekken kom ik met suggesties, boeken, interviews en inzichten die in jouw situatie een inspiratie zijn om vernieuwing in te voeren in jouw bedrijf. Gegarandeerd zorg ik voor vernieuwing bij jullie.

  Rens Groeneveld CEO DocWolves

  Ik ervaar ieder coachgesprek met Erno als een onmisbaar element in het groeiproces van onze onderneming.

  In deze fase van ons bedrijf hol ik mijzelf als ondernemer snel voorbij. Slecht voor mijzelf en voor mijn club.

  Erno brengt mij met scherpe vragen en ervaren opmerkingen weer terug bij mijn hoofddoel.

  Docwolves toonaangevend  in besluitvorming. 

  Rens Groeneveld ‧ CEO en founder

   De juiste mensen en juiste  klanten voor een beter resultaat!

  Mijn missie en motivatie

  Ondernemers helpen om betere keuzes te maken zodat het bedrijf groeit zonder dat ze harder gaan werken. Ik wil nog meer ondernemers helpen hierbij, want de resultaten liegen er niet om.  

  Iedere dag staan er in je agenda 3-5 belangrijke doelen, meer niet. Wanneer je deze acties hebt gedaan ben je vrij om te doen wat je wilt. Je krijgt hierdoor weer de ruimte om na te denken over de belangrijkste besluiten voor de toekomst van je bedrijf. Je team neemt zelf besluiten en doet het werk waar de omzet uit voort komt.

  duidelijk en concreet

  Groeien zonder harder te werken

  Erno's Missie: 
  Ondernemers helpen om betere keuzes te maken zodat het bedrijf groeit zonder dat ze harder gaan werken.

  Johanna Oosterbaan

  Erno is een businesscoach die je helpt met besluiten nemen, maar je ook uit je tunnelvisie haalt en je een breder perspectief laat zien. Een gesprek met Erno leidt altijd tot scherpe, nieuwe inzichten

  Johanna Oosterbaan ‧ eigenaar Gouden Website

  Hoe gaan we te werk?

  Op basis van een bewezen proces gaan we de blauwdruk van jullie bedrijf opzetten in een jaar. We pakken samen met jullie kernteam op een gestructureerde wijze de volgende onderwerpen aan:

  Visie

  Met 8 vragen gaan we samen met je kernteam de visie uitwerken en vastleggen. Deze gezamenlijke visie zorgt ervoor dat iedereen weet wat de verantwoordelijkheid is en gaat hier naar werken. Daarmee krijg jij de ruimte om te werken aan het allerbelangrijkste dat je te doen hebt.

  Accountability

  We zetten een scorekaart op voor jouw bedrijf en leggen ieder kwartaal opnieuw de belangrijkste acties (rocks) vast. Tijdens jullie wekelijkse overleg wordt dit gebruikt als middel om te zien waar de problemen zitten die moeten worden opgelost.

  Proces

  De producten en diensten worden geleverd aan de klant met een vastgelegd en eenduidig proces. iedereen volgt dit proces, ook jij. De klant weet hierdoor precies wat ze kan verwachten. Zodra je betere resultaten levert dan de verwachtingen van de klant krijg je fans die nieuwe klanten verwijzen. Dat is wat we willen bereiken, bestaande klanten die nieuwe klanten aanreiken. 

  Vooruitgang

  De rocks die we ieder kwartaal opnieuw bepalen en realiseren, het gestructureerde overleg en de ontwikkeling van de mensen zorgen voor het aan slingeren en versnellen van het vliegwiel.

  In onze gesprekken houd ik je bij de les, loods je door de prioriteiten en help je om stap voor stap de juiste besluiten te nemen zodat de onderneming vanzelf loopt. Alles voor een duurzaam bedrijf dat doorgaat ook als jij een stapje terug neemt.

  Problemen

  Tijdens onze afspraken ontstaat er een lijst met problemen. Deze lijst wordt aangevuld met problemen die in jullie wekelijkse overleg naar boven komen. Telkens weer wordt er in ieder overleg gewerkt om deze problemen voor eens en voor altijd op te lossen. Samen structureel het bedrijf, de processen, het team en de klanten beter maken.

  Mensen

  We beginnen met het kernteam te onderzoeken of de mensen de juiste dingen doen. We leggen samen de rollen vast die nodig zijn in jouw bedrijf. 

  Het doel is dat iedereen in het bedrijf de rollen krijgt waarmee de beste resultaten worden bereikt, iedereen de verantwoordelijkheid neemt en jullie gezamenlijk vooruit gaan.

  Erno Hannink business coaching

  Wat krijg je

  • Maandelijkse gesprekken
   Ten minste eens per maand een 1-op-1 persoonlijk gesprek met jou. Op dit moment is dit vooral via Zoom (Corona). In niet-corona-tijd zijn deze gesprekken vooral op locatie. Deze maandelijkse gesprekken kan ook worden uitgebreid met een aantal mensen uit je team of partners.
  • Bereikbaar voor vragen tussendoor
   Bij vragen tussendoor zoek je contact via e-mail, Whatsapp of SMS. Wanneer nodig plannen we een gesprek.
  • Lastige vragen en inzichten
   Tijdens onze gesprekken stel ik vragen, luister naar je en kom ik met suggesties voor, boeken, interviews en voorbeelden voor jouw situatie. Dit levert telkens weer inzichten op voor jou en je team.

  Wat betaal je?

  Ondernemer

  Maandelijks een 1-op-1 gesprek. Bereikbaar voor vragen tussendoor. Jouw sparringspartner en accountability partner en we realiseren vernieuwing in je bedrijf.
  Maandelijks opzegbaar

  € 750 per maand  

  Ondernemer + team

  Maandelijks 1-op-1 met ondernemer en twee teamleden. Bereikbaar voor vragen tussendoor voor alle drie. Jullie sparringspartner en accountability partner en we realiseren vernieuwing in je bedrijf.
  Maandelijks opzegbaar

  € 1495 per maand  

  Connie Maathuis

  Erno leerde me hoe belangrijk het is om focus in mijn werk te brengen. Daarnaast heeft hij ervoor gezorgd dat ik mijn belangen scherper in de gaten houd. Dat liet hij me krachtig en liefdevol zien in het wekelijkse contact dat we hadden.

  Connie Maathuis ‧ Ondernemer, bestuurder en toezichthouder

  Wie is Erno Hannink?

  Al meer dan 15 jaar ben ik geïnteresseerd in gewoontes, focus en keuzes maken.
  Met mijn inzichtelijke vragen help ik ondernemers besluiten nemen waardoor ze weer ruimte krijgen voor verbetering en groei.


  Gevoelig voor trends en enthousiasme zijn twee eigenschappen van mij die de inhoud van mijn coaching waardevol maken. Een grondige analyse op strategisch niveau, nieuwe ideeën en een praktisch plazijn de elementen waar anderen mij voor waarderen. De passie en energie die ik meeneem werkt aanstekelijk voor mijn klanten.

  Bekend van radio, tv, boeken, podcast en vlog

  sprout-logo-zw-erno-hannink
  textilia-logo-erno-hannink
  bnr_nieuwsradio-logo-businesscoach
  Esther Gons

  "Gun het jezelf en je bedrijf om groter dan huidige zelf te groeien."

  Het is lastig om extern hulp te vragen, hoe goed je ook beseft dat dat goed is voor jezelf en je business. Je wil dus een bepaalde ‘zekerheid’ weet die persoon dan meer dan jij? Maar daar gaat het niet om, het is het andere perspectief wat je jezelf sowieso niet kan bieden. Ongeacht of die coach nu wel ‘goed genoeg’ is.

  Business coaching met Erno geeft inzichten en aandachtspunten die jezelf niet ziet. Het helpt je te focussen op dingen zodat je echt kan groeien.

  De persoonlijke aandacht vond ik het leukste. Erno luistert naar wat je wil, waar je staat en denkt mee naar hoe je daar komt. Versterkt door kleine persoonlijke attenties.

  Daarnaast helpt de business coaching in mijn reflectie. Je wordt verplicht stil te staan bij dingen waar je anders geen tijd voor neemt. En die tijd is wel belangrijk (werken in je bedrijf vs aan je bedrijf)

  En in mijn zelf ontplooiing. Onbewust saboteer je jezelf bij groei. Zijn business coaching is een stok achter de deur om dingen toch te doen.

  Verder het sparren, wat werkte bij anderen wel of niet. Om betere beslissingen te kunnen nemen.

  Erno´s business coaching zou ik zeker aanbevelen aan anderen. Gun het jezelf en je bedrijf om groter dan huidige zelf te groeien.

  Esther Gons  //  managing partner, NEXT Amsterdam

  Martijn de Haan Two-Inspire

  "De omzet is door de businesscoaching sneller gestegen"

  Op dit moment levert het elke keer weer nieuwe inzichten op waarmee wij onze dienstverlening kunnen optimaliseren en betere keuzes kunnen maken voor Two-Inspire.

  Ik vind het supergoed dat je ons elke keer weer spiegelt en weer met nieuwe inzichten de deur uit laat gaan.


  • Het voelt vertrouwd om maandelijks een moment van reflectie te hebben.
  • De omzet is door de businesscoaching sneller gestegen.
  • We hebben meer structuur gekregen in onze bedrijfsvoering.


  Het feit dat je ons stimuleert echt specialist in 1 ding te worden vind ik wel heel krachtig. We merken dat dit ook door de klanten opgemerkt wordt en dat we vaker terug gevraagd worden.

  Martijn de Haan  //  Ondernemer, Two-Inspire

  Jaap Sikkema

  "Voor elke ondernemer bijna een noodzaak zou ik willen zeggen"

  Het idee dat je eigenlijk geen tijd hebt om een coach te spreken. Daarnaast dat je nog niet precies weet wat het je kan brengen. De meerwaarde zie je pas als je de vruchten ervan gaat plukken.


  Het resultaat voor mij is meer focus op de juiste dingen. Inzicht in hoe je je eigen beslissingen neemt en waar daarin de valkuilen liggen. Even uit je waan van de dag stappen en samen met de coach kijken naar het grotere plaatje.

  De ontspannen sfeer waarin de gesprekken plaatsvinden. En dit zorgt er ook juist voor dat je overzicht krijgt en rustig vanaf een afstandje naar je bedrijf kunt kijken.


  • De mogelijkheid om te klankborden en je eigen ideeën te toetsen.
  • Het delen van kennis van de coach vanuit zijn eigen ervaringen en die toepasbaar is op onze eigen organisatie.
  • De confrontatie met jezelf; soms ben je echt overtuigd van een idee of richting en houdt de coach je een spiegeltje voor die je een heel andere kant opstuurt.


  Zeker zou ik de business coaching aanbevelen aan anderen. Zonder feedback loop je alleen je eigen ideeën achterna, heb je oogkleppen op en vergeet je dat je samen veel verder komt.

  Jezelf laten coachen is niet zomaar een makkelijke beslissing. Het is een actieve stap die je zet in een richting waarvan niet helemaal duidelijk is wat het je gaat brengen. Dit vergt dus enige moed en visie. Maar als je het doet en je stelt je er echt voor open, dan levert het je altijd winst op, soms op terreinen waarop je het helemaal niet had verwacht. Voor elke ondernemer bijna een noodzaak zou ik willen zeggen.

  Jaap Sikkema  //  ondernemer, Proximo en De Schout Gerechtsdeurwaarders

  Hoe werkt de kennismaking?

  Tijdens deze kennismaking stel ik vooral vragen om van jou te leren. Wat heb je gedaan? Waar ben je mee bezig? Wat wil je bereiken? Wat houd je tegen?

  Daarna help ik je op weg om impactbesluiten te nemen om te bereiken wat je wilt, zonder harder te werken.

  Aansluitend schets ik of en hoe ik je het beste kan helpen en doe gelijk een voorstel.

  Deze kennismaking kan met beeldbellen of op locatie (op 1.5 meter)

  betere beslissingen voor meer impact
  betere beslissingen beter team


  15 jaar 
   coaching/
  social media  16
  boeken
  gepubliceerd  11000+
  trouwe
  volgers  1240+
  artikelen
  geschreven  1250+ 
  tevreden
  klanten  315+ 
  podcast afleveringen


  Erno Hannink Business Coach betere beslissingen

  Laten we bellen

  Hallo, ik ben Erno Hannink. In de business coaching heb ik veel ondernemers en teams geholpen met inzichten en keuzes over de: structuur, missie, medewerkers, klant, focus, marketing, verkoop, strategie, proces en resultaat.

  In de afgelopen 15 jaar heb ik meer dan 1250 klanten geholpen bij meer resultaat voor hun bedrijf.

  Wat denk je? … Zullen we een keer sparren over jouw keuzes? Dit is geheel vrijblijvend.

  De kennismaking gaat via beeldbellen of
  in jouw kantoor op 1.5meter afstand

  Plan hier direct jouw afspraak voor een kennismaking

  Direct een eerste kennismaking inplannen zodat je gelijk duidelijkheid krijgt wanneer je de volgende stap zet.