Beter dan mediteren

Na het lezen van het artikel ‘Better than Meditation‘ dacht ik, “Dat wil ik testen!”

De auteur van het artikel is een beetje gekleurd want hij is de maker van 750words.com
Een tool waarmee je heel eenvoudig dagelijks 750 woorden kunt schrijven. Geen franje tijdens het schrijven. Geen opmaak. Gewoon schrijven.

Een eenvoudige teller waardoor je ziet hoe ver je bent. Een opvallende melding als je op de 750 woorden zit. En een waardering met punten voor als je dagelijks schrijft.

Beter dan mediteren

Gisteren had ik het er nog over met een klant van mij. Het mooie van 750 woorden schrijven dagelijks.

Het voordeel van schrijven is dat het naar buiten toe gericht is. Terwijl meditatie naar binnen gericht is. (haar woorden)

Schrijven zorgt er voor wat er in mijn hoofd omgaat op papier komt en uit mijn hoofd. Zeker als ik dit in de ochtend doe na rustig een uurtje artikelen te hebben gelezen, of een boek.

750 woorden achter elkaar. Dat hoeft niet. Je kunt het verdelen over de dag, maar ik vind het juist fijn wanneer ik het achter elkaar doe. In 15-20 minuten bloeden de woorden op ‘papier’.

De toepassing is heel specifiek voor dit schrijven bedoeld. Voor jezelf. Je hebt dan ook een eigen werkblad, iedere dag een leeg blad. Een blad dat alleen voor jou is. Het wordt niet open gepubliceerd maar alleen voor jou.

Je kunt dus alles schrijven. Wat je maar wilt. Alles wat in je hoofd zit. De ideeën, inspiratie en de lastige dingen.

Wat ik mij niet realiseerde, maar wel begrijp is dat de oplossing geld kost. Niet veel, € 5 per maand. De eerste 30 dagen zijn gratis. Dan kun je testen of het voor jou ook aanvoelt zoals voor mij.

Net als de auteur van het artikel had ik moeite met dagelijks mediteren. Ik heb het meerdere keren geprobeerd maar telkens stop ik na een paar dagen. Ik vergeet het. Heb een te volle agenda. Moet weg. Geen zin. Allemaal excuses, ik weet het maar de conclusie is dat ik het niet volhoudt.

Waar schrijven voor mij veel natuurlijker is. Ik heb ondertussen al heel veel geschreven in de afgelopen 10 jaar sinds ik blog.

Toch is deze dagelijkse oefening fijn voor mij om mijn schrijfgewoonte weer aan te leren. Ik schrijf de laatste maanden ongeveer eens per week een artikel en email naar de abonnees. Een keer per week. Niet dagelijks.

Geen boeken, alleen maar artikelen die op zichzelf staan. Meestal zijn de artikelen 1500+ woorden maar toch. Geen boek.

Daar wil ik weer naar terug. Dagelijks bijvoorbeeld 1.000 woorden schrijven. Dit levert in twee maanden al een boek op.

De afgelopen maand (november) was het #nanowrimo – National Novel Writing Month. Dit is ieder jaar. In een maand een novel schrijven. Het doel is 50.000 woorden, of je de novel nu wel of niet publiceert is niet belangrijk. Je schrijft. Samen.

Ongeveer 1.677 woorden per dag en je hebt in een maand een boek van 50.000 woorden. Ik had me aangemeld maar uiteindelijk niet geschreven.

Let op dit gaat binnenkort veranderen :)
Niet in november. Geen novel. Wel een boek.

Samen met jullie ga ik schrijven. En jij ook. Denk ik.

Meer over nanowrimo.org
Meer over 750words.com

Veel plezier.

Door Erno Hannink

Erno is de businesscoach die ondernemers helpt om de lange termijn doelen sneller te realiseren. Ondernemers die het beter willen doen voor de planeet, maatschappij en zichzelf. Met zijn ondersteuning en tips helpt hij je dagelijkse doelen te kiezen zodat je de lange termijn doelen eindelijk gaat realiseren. Test zijn coaching een week lang gratis uit met deze code ERNOHANNINKWEEK op dit platform -> ga naar coach.me. Sluit je aan bij de community van ondernemers die iets bijzonders doen.