Beste werkgever van Amerika (en wereld?)

Door een reactie van Gerjanne op Teveel bedrijven zijn als een slecht huwelijk kwam ik op het artikel in Fortune.

Vorig jaar zag de top 10 van de beste werkgevers er nog zo uit:
fortune best 100 companies work for 2006
En het is raar maar de No 1 van 2007 staat niet in de top van 2006. Sterker nog deze staat in zijn geheel niet in de top 100.

De No 1. krijgt dagelijks 3000 sollicitaties. 3000! Ongelofelijk.
Het is dan ook een bijzondere werkgever en niet alleen in Amerika maar wereldwijd. Er werken bij Google 6.500 Amerikaanse medewerkers en 3.000 internationale medewerkers.

Dit is namelijk de top 10 van 2007:

1. Google
 

Het nieuws is er al wel van af. De eerste meldingen op de blogs was al begin januari. Maar door de reactie van Gerjanne en Happy at Work voor Nederland wilde ik er toch wat over schrijven.

Deze rapportage van MSNBC laat mooi de verschillende facetten van Google’s werkgeverschap zien. Wat maakt de mensen zo gelukkig en plezierig op het werk.

Personeelslog heeft de redenen uit Why Google is Number One van Inside the cubicle vertaald.

De belangrijkste reden kon wel eens zijn:

“Ik vermoed dat veel mensen bij Google willen werken, simpelweg omdat ze willen delen in het succes.”

Succes is voor de meeste mensen een belangrijke inspirator.

De zeven succesfactoren:

  1. Google moedigt experimenteren aan (zo mogen werknemers 20% van hun werktijd besteden aan hobby-projecten. Dit heeft tot verschillende succesvolle, nieuwe Google-produkten geleid)
  2. De ambitieuze missie spreekt aan (het organiseren en toegankelijk maken van de informatie van de hele wereld, voor de hele wereld)
  3. De Google-leiding heeft de macht behouden om te werken aan de lange termijn-strategie (de invloed van externe aandeelhouders is beperkt gebleven, zodat het bedrijf geen korte termijn-successen hoeft na te streven)
  4. De werkplek is zo ingericht dat mensen bereid zijn om er veel tijd door te brengen
  5. Werknemers delen in het succes (de optie-regelingen hebben van sommige werknemers miljonairs gemaakt)
  6. Goede ideeën krijgen alle ruimte (het management geeft werknemers de kans hun plannen te presenteren en is bereid hierin te investeren)
  7. Google haalt de beste werknemers en weet ze te behouden (door zijn succes heeft het bedrijf grote talenten kunnen wegkapen bij Amazon, Cisco en Microsoft)

Een voor mij sprekende reactie van een Wannabee op Google rated #1 in ‘Fortune’ magazine’s survey of Best Employer to work for…

“Its like grown-ups finally get to do all that stuff in Home Alone”

Bron: Fortune Magazine

Door Erno Hannink

Erno is de businesscoach die ondernemers helpt om de lange termijn doelen sneller te realiseren. Ondernemers die het beter willen doen voor de planeet, maatschappij en zichzelf. Met zijn ondersteuning en tips helpt hij je dagelijkse doelen te kiezen zodat je de lange termijn doelen eindelijk gaat realiseren. Test zijn coaching een week lang gratis uit met deze code ERNOHANNINKWEEK op dit platform -> ga naar coach.me. Sluit je aan bij de community van ondernemers die iets bijzonders doen.

2 reacties

Reacties zijn gesloten.