De balans tussen kiezen voor jezelf en kiezen voor de klant

balans klant bedrijf
balans klant bedrijf

De schrik van veel ondernemers:
Begin met kiezen voor jezelf.

Kies voor jezelf.
Heb aandacht voor je gezin.
Heb aandacht voor je gezondheid.

Ik zie vaak dat mijn klanten (weer) meer gaan bewegen. De één doet dit midden op de dag, de ander gaat eerder naar huis, en weer een ander besluit ’s avonds niet meer te werken.

Zet ook je sportmomenten in je agenda. Dit helpt om aan anderen in je bedrijf duidelijk te maken dat ze op die momenten niets kunnen plannen. Op die manier wordt het eenvoudiger voor jou om het sporten vol te houden. Hierdoor word je fysiek en mentaal gezonder, wat zowel voor jou als voor je bedrijf goed is.

Begin met het inplannen van vrije dagen in je agenda. Ieder jaar en ieder kwartaal doe je dit opnieuw. Hoeveel dagen wil je vrij zijn, en wanneer?
Vrij zijn betekent dat je helemaal niet bezig bent met je werk. Op je vrije dagen kun je dus geen werkafspraken inplannen.

Wanneer je terugkomt van een vrije dag(en) heb je meer rust in je lichaam en hoofd, waardoor je betere beslissingen kunt nemen. Je hebt de tijd gehad om boeken te lezen die totaal niets met je werk te maken hebben, maar hierdoor kun je nieuwe verbanden zien in de omgeving van jouw bedrijf. Je krijgt inspiratie om te vernieuwen of om nieuwe samenwerkingsverbanden te zoeken.

Dat je hebt uitgewaaid aan de kust of hebt gewandeld in de bossen zodat alle drukte uit je hoofd is. Wandelen in de natuur is belangrijk voor jouw mentale herstel. Je krijgt weer ruimte in je hoofd om keuzes te maken voor de dingen die echt belangrijk zijn voor de toekomst van je bedrijf. Zicht op het onderscheidt tussen schijnbaar urgente en belangrijke taken.

Kiezen voor de klant is ook belangrijk

Alle aandacht voor de klant, wanneer je in gesprek bent.
Alle aandacht wanneer je reageert op een e-mail, bericht of reactie van de klant.
Aandacht voor de dingen waar je (beste) klanten mee bezig zijn.

Dit doe ik dan wel op de daarvoor gereserveerde tijden.

Wanneer ik werk met de ene klant en een andere klant belt neem ik de telefoon uiteraard niet op. Verrassender is wanneer ik werk aan het belangrijkste dat ik te doen heb vandaag, ook als is dat voor mijn bedrijf, dan neem ik ook niet op.

Wanneer mijn drie belangrijkste acties voor vandaag zijn afgerond, dan pas geef ik weer aandacht aan de (andere) klanten.

Door te kiezen voor mezelf, kies ik ook voor mijn klant.
Door te kiezen voor mezelf, kies ik ook voor mijn omgeving.

Kiezen voor jezelf als ondernemer is een hele omschakeling merk ik telkens weer bij klanten. Het kost tijd en energie. Je gaat door een lastige fase, maar doe je dit niet dan groeit je bedrijf niet verder. Je loopt telkens weer tegen jullie groeiplafond aan.

Wil je jullie groeiplafond doorbreken?
Begin dan bij jezelf.
Kies voor jezelf.

Kies om 90% van je tijd bezig te zijn met de dingen waar jij het allerbeste in bent.

Kies om weer te gaan sporten.
Kies voor meer tijd en ruimte voor je gezin en jezelf.

Kies voor dagen in je agenda waarin je echt vrij bent van je werk, geen telefoon, geen e-mail, geen WhatsApp. Jouw medewerkers redden zich echt wel een dag zonder jou.

Wat is het belangrijkste dat jij vandaag gaat doen om voor jezelf te kiezen?

Door Erno Hannink

Erno is de businesscoach die ondernemers helpt om de lange termijn doelen sneller te realiseren. Ondernemers die het beter willen doen voor de planeet, maatschappij en zichzelf. Met zijn ondersteuning en tips helpt hij je dagelijkse doelen te kiezen zodat je de lange termijn doelen eindelijk gaat realiseren. Test zijn coaching een week lang gratis uit met deze code ERNOHANNINKWEEK op dit platform -> ga naar coach.me. Sluit je aan bij de community van ondernemers die iets bijzonders doen.