Het drong plotseling tot me door – ik ben anders zichtbaar #verdubbelen

Je moet meer in het centrum gaan staan. Jij hebt iets te vertellen, maar je beweegt vooral langs de rand. Te weinig mensen horen jouw verhaal.

Dat is wat een bekende spreker uit Australië me mee gaf aan het einde van het sprekersevenement in 2013.

Hij had gelijk.
Tijdens netwerk bijeenkomsten, sta ik aan de zijkant en kijk naar de interactie van andere mensen. Ik houd er niet van om veel mensen snel aan te spreken. Liever praat ik met een paar mensen en leer elkaar beter kennen.

Deze parallel zag ik ook in het weekend, ik ging aan de slag als assistent scheidsrechter. Je staat letterlijk en figuurlijk aan de rand van het veld.

Om dit echt goed te doen, en dat wilde ik, moest ik eerst scheidsrechter worden. Plotseling stond ik in het centrum van het veld. Alle aandacht op mij als ik fluit, of juist niet fluit.

Zichtbaar, een belangrijk woord voor mij voor 2015. Ik wil uit mijn comfortzone en meer in het centrum staan. Aandacht voor het werk wat ik doe.

Anders zichtbaar

Maar deze avond bij een etentje met een twintigtal mensen die ook veel werken met coaches drong het tot me door. De organisator van deze avond vertelde mij dat een paar mensen het bijzonder vonden dat ik er ook was. Ze keken er naar uit om mij te ontmoeten.

Ik hoorde het eerder van Pieter dat meerdere mensen, die hij sprak, mij kenden. Maar die avond bij dat etentje drong het echt tot mij door. Ik ben zichtbaar. Alleen op een andere manier. Niet via de traditionele kanalen, krant, radio en tv. Niet op de traditionele manier.

Op mijn eigen manier was ik zichtbaar voor een bepaalde groep mensen. Steeds meer de mensen die ik graag help en niet voor iedereen.

Sinds 2006 vooral werkend vanachter mijn bureau, veilig in mijn kantoor. Of met een laptop in de tuin of onderweg. Kennis, tips, informatie en hulp geven via internet.

Voor veel mensen ben ik het online marketing voorbeeld. Terwijl ik zelf liever niet actief in het centrum beweeg.

Vandaag volgen zo’n 15.000 mensen mij in de sociale netwerksites, lezen ongeveer 6.500 mensen mijn wekelijkse e-mail en bezoeken maandelijks 40.000 mensen mijn site.

Door voor de doelklant op het juiste moment zichtbaar te zijn trek ik klanten aan. Zij kopen producten via mijn e-mails, webinars en website. Als vanzelf.

Op deze manier wil ik nog veel meer mensen bereiken. Ik wil voor nog veel meer coaches zichtbaar worden. Mijn missie, 100.000 coaches helpen No.1 te worden in hun niche. Duidelijk in beeld komen als zij op zoek zijn naar meer klanten.

Coaches helpen die een veilige weg zoeken om zichtbaar te worden zonder zelf direct in de spotlight te staan. Coaches helpen het internet slim te gebruiken om meer klanten te krijgen en meer omzet.

Wanneer ben je zichtbaar?

Zichtbaar, een belangrijk thema voor veel mensen dit jaar heb ik de afgelopen maanden gemerkt. “Ik wil echt zichtbaar worden” en “Zichtbaar, mijn thema voor 2015”, zijn een paar van die uitspraken. Maar, wanneer weet je of je het doel hebt bereikt als je zegt ik wil meer zichtbaar worden?

Hoe meet je dit?

Het aantal volgers in de sociale netwerk sites zegt niet genoeg.
Net zo min als het aantal mensen op je lijst met e-mailadressen.
Zijn het de juiste mensen? Zijn zij bereid om van jou te kopen? Willen ze echt aan de slag met jouw coaching?

Het gaat over aantrekkelijk zijn voor de mensen die jij het liefste helpt. Focus alleen op deze mensen zoals ik al zei in het artikel, ‘Zichtbaar voor de juiste klanten’.

Op dit moment werk ik met een overzicht waarmee ik deze manier van zichtbaar zijn inzichtelijk maak. Want dat wat ik aandacht aan geef groeit. Deze methode ga ik delen met de deelnemers van de masterclass op 30 april.

1. Het is belangrijk dat je weet hoeveel mensen jouw e-mails openen en lezen. Hoeveel mensen klikken op een link in de e-mail? Hoeveel van deze mensen ondernemen actie en laten zien dat zij aan de slag willen met wat jij doet? Een e-mail van jou die ongeopend in de inbox blijft staan telt niet mee.

Hoeveel mensen kopen een product van jou uit je e-mail? Of reageren op je e-mail?

2. Interactie op jouw berichten in de social netwerksites is ook belangrijk:

  • Hoeveel mensen reageren op jouw bericht met een Like of reactie of delen het met hun volgers?
  • Hoeveel retweets krijgt jouw bericht?
  • Hoeveel likes krijgen jouw foto’s of video’s?

Korte contactmomenten waardoor jouw doelklant steeds meer vertrouwen in je krijgt. Ze krijgen een 360 graden beeld van jou. Een belangrijke stap om deze mensen Ja! te laten zeggen tegen jouw coaching.

3. Daarnaast heb je de interactie in het offline leven. Deze telt ook mee in je zichtbaarheid:

  • Ontmoetingen
  • Gesprekken via Skype of telefoon
  • Aanbevelingen
  • Mensen die actie ondernemen na een presentatie of workshop

Deze ontmoetingen geven je de kans om de doelklant beter te leren kennen. Wat houdt ze bezig. Welke vragen hebben ze. Hierover kun je online weer schrijven.

De interactie in deze drie onderdelen meet je om te zien hoe zichtbaar je bent. Voor ieder punt leg je een doel vast en bepaal je hoe zwaar het meeweegt in je zichtbaarheid. Dan weet je tenminste waar je staat als je praat over zichtbaar worden.

Hierbij moet je het einddoel niet uit het oog verliezen. Meer klanten helpen.

Zichtbaar worden voor de juiste mensen is een belangrijke stap naar meer klanten.

 

Verdubbel de omzet van je coachingsbedrijf in één jaar

verdubbelboek-2015-cover-200x281Met ingang van 1 april plaats ik iedere dag een artikel. Iedere dag. Ik neem je mee in een kijkje achter de schermen voor het Verdubbelboek. De aanloop naar het webinar op 21 april en de Masterclass Verdubbelen op 30 april 2015. Zet ze vast in je agenda.
Zie alle artikelen in deze serie via Verdubbelen.

Webinar Verdubbel je coachingsbedrijf in één jaar

webinar in 10 stappen verdubbelen van je coachingsbedrijf
Het webinar waarin ik je de 10 stappen laat zien waarmee ik vorig jaar de omzet van mijn bedrijf verdubbelde.
Logische en concrete stappen.

Kijk mee en gebruik de 10 stappen voor jouw coachingsbedrijf.
https://decideforimpact.com/10-stappen-verdubbelen/

Een gratis webinar met ruimte voor jouw vragen. Meld je nu aan en kijk 21 april om 11.00u met mij mee.

Door Erno Hannink

Erno is de businesscoach die ondernemers helpt om de lange termijn doelen sneller te realiseren. Ondernemers die het beter willen doen voor de planeet, maatschappij en zichzelf. Met zijn ondersteuning en tips helpt hij je dagelijkse doelen te kiezen zodat je de lange termijn doelen eindelijk gaat realiseren. Test zijn coaching een week lang gratis uit met deze code ERNOHANNINKWEEK op dit platform -> ga naar coach.me. Sluit je aan bij de community van ondernemers die iets bijzonders doen.