De drie basiswaarden voor resultaat

Dit zijn drie basiselementen die je als ondernemer wilt ontwikkelen bij jezelf en je team, zodat je meer impact hebt met je bedrijf:

  • focus;
  • ritme; 
  • transparantie.

Focus

Focus op de missie en visie van je bedrijf. Wat is het grootse doel dat jullie willen bereiken?

Focus op de belangrijkste doelen die je iedere dag wilt behalen. Blijf uit de waan van alledag (urgent/belangrijk). Maak zelf keuzes over het belangrijkste werk en werk hieraan in een focusblok (niet-urgent/belangrijk), iedere dag weer.

Focus op de klanten waar je er veel meer van wilt hebben, jouw doelklanten.

Focus op het grootste probleem van je doelklant in je communicatie. Focus op de taal van je doelklant, de exacte woorden die zij gebruikt.

Focus op jullie beste oplossing om dat probleem op te lossen (hyperspecialisatie). 

Ritme

Het is belangrijk om iedere dag de belangrijke doelen te behalen om jullie visie te ondersteunen en meer impact te krijgen in de wereld. Het dagelijkse ritme wordt een (goede) gewoontes.

Ritme zorgt ervoor dat je de dingen doet zonder er bewust over na te denken.

Je wordt geen schrijver door dit in je LinkedIn-profiel te vermelden. Je wordt schrijver door iedere dag iets te schrijven, iedere dag een kwartier of halfuur schrijven en dan wat je geschreven hebt te publiceren.

Je wordt een expert in jouw onderwerp door er iedere dag weer aandacht aan te besteden, door het werk te doen, door te leren, lezen, schrijven en delen. Het dagelijkse ritme van doen met de begeleiding van een goede coach maakt je op den duur een expert.

Transparantie

Deel wat je doet met de wereld. Deel je missie en deel je resultaten. Deel open met je team, deel met andere ondernemers. Het zorgt voor een psychologisch veilige werkomgeving waarin iedereen durft te delen.

Door transparant te zijn in je doelen, acties en resultaten krijg je accountability en neemt de kans toe dat je meer impact hebt.

Transparantie in de communicatie met klanten en stakeholders is belangrijk. Al ben je niet waar je over een paar jaar wilt zijn, wees toch transparant over de dingen die nu nog niet aan je eisen voldoen en over hoe je dat gaat veranderen. 

Het probleem voor de klant is niet op tijd opgelost. Communiceer zo snel mogelijk en laat weten wat je gaat doen. Vraag je klant om mee te denken. Wanneer je transparant bent in wat het probleem is kunnen anderen met je meedenken over de oplossing.

Wees transparant over de dingen die misgaan. Hier leren mensen het meeste van. Wanneer jij als leider transparant bent over je mislukkingen ontstaat er psychologische veiligheid in je bedrijf, waardoor je collega’s ook fouten gaan delen. Dit heb je nodig om je klanten steeds beter te helpen.

Door Erno Hannink

Erno is de businesscoach die ondernemers helpt om de lange termijn doelen sneller te realiseren. Ondernemers die het beter willen doen voor de planeet, maatschappij en zichzelf. Met zijn ondersteuning en tips helpt hij je dagelijkse doelen te kiezen zodat je de lange termijn doelen eindelijk gaat realiseren. Test zijn coaching een week lang gratis uit met deze code ERNOHANNINKWEEK op dit platform -> ga naar coach.me. Sluit je aan bij de community van ondernemers die iets bijzonders doen.