Wat zou jij doen met 1.000 extra uren in een jaar?

extra uren
extra uren

Hoe zou jouw leven veranderen als je meer tijd zou hebben? Wat zou je dan gaan doen?

Wat zou je veranderen in je bedrijf? Welke andere dingen zou je gaan doen als ondernemer?

Denk je eens in dat ik je – “poef”– met een toverstaf 1,000 extra uren geef voor het komende jaar. Zie je me staan met de toverstaf en rode cape? Ik ook niet, hoor, maar werk even mee en stel je voor dat je 1.000 uren krijgt. Dan leg ik je zo uit hoe je dat gaat bereiken.

Je hebt het komende jaar 1.000 extra uren. Wat ga je daarmee doen?

Ik ben superbenieuwd naar jouw antwoord. Schrijf het in de reacties onderaan dit artikel of stuur me een e-mail, dan ga ik bedenken of en hoe ik je daarbij kan helpen. Ik kijk uit naar jouw reactie.

Ideeën die ik zelf krijg om mijn extra 1.000 uren mee te vullen zijn:

 • Boeken schrijven en uitgeven.
 • Videoseries opnemen ter ondersteuning van de boeken.
 • Meer ondernemers ontmoeten die tegen de overgang naar de rollercoasterfase aanlopen.
 • “Denkweken” invoeren; ruimte om opgedane kennis te verwerken en te organiseren.
 • Een samenwerking beginnen om een nieuw initiatief te starten.

Hoe maak ik 1.000 uren vrij?

Nu je genoeg ideeën hebt voor hoe je deze 1.000 uren zou gaan invullen met nieuwe dingen, kunnen we kijken naar hoe je dit gaat doen. En naar hoe ik dit ieder jaar weer doe.

De manier waarop ik nu werk is door de jaren heen ontstaan. De taken en acties, het proces, alles wat ik gedaan heb om mijn doelen te bereiken: het zijn allemaal dingen die ik bedacht, getest en ingevoerd heb. Alles was mijn eigen keuze. Ik kan alles waar ik voor gekozen heb dus ook weer aanpassen of stoppen.

Een paar keer per jaar kijk ik opnieuw naar de dingen waar ik het allerbeste in ben. Zijn dat nog steeds dezelfde dingen? Dit kost niet veel tijd, maar het is goed om het om de zoveel tijd even te controleren.

Ieder jaar kijk ik naar wat het belangrijkste is wat ik te doen heb om mijn doelen te bereiken. Dit schrijf ik op in mijn jaarplan. Wanneer ik voor ogen heb wat het belangrijkste is, weet ik ook waar ik nee tegen ga zeggen. Alles wat niet bijdraagt aan het belangrijkste wat ik te doen heb, ga ik niet doen.

De onderstaande drie dingen zijn de kern:

 • Businesscoaching
 • Gesprekken voeren
 • Content schrijven

Dit is waar ik het allerbeste in ben en waar ik me verder in wil ontwikkelen. Door dit te doen heb ik de meeste impact voor mijn bedrijf.

Nu ik weer weet wat het belangrijkste is wat ik te doen heb en waar ik het allerbeste in ben ga ik kijken naar de volgende stap.

Wie kan mij helpen om de doelen die voor mij liggen te realiseren? Wie kan een taak veel beter uitvoeren dan ik dat zelf kan? Wie heeft hier al jaren ervaring mee? Wie heeft een goed netwerk? Wie heeft dit succesvol vaker gedaan?

Laserfocus op het belangrijkste wat ik te doen heb en de wie-vraag zijn cruciaal om meer ruimte in mijn agenda te krijgen.

De kernvragen die me helpen om 1.000 uren vrij te maken zodat ik meer impact krijg zijn:

 1. Waar ben ik het allerbeste in?
 2. Wat is het belangrijkste om te doen voor mijn bedrijf?
 3. Wie kan mij helpen om dat te realiseren?

Hulp inschakelen

In de afgelopen jaren heb ik veel te veel dingen zelf gedaan. Ik heb zelf uitgezocht hoe bepaalde dingen werken en heb vervolgens vooral veel gedaan en hard gewerkt. Als ik iets niet voor elkaar kreeg ging ik iets nieuws proberen en daar weer hard mee aan het werk.

Wat ik onder andere van Dan Sullivan geleerd heb: schakel hulp in. Gebruik methodes van anderen. Stel veel vaker de vraag: wie kan me daarbij helpen? En stel veel minder vaak de vraag: hoe zou dit werken? 

De hulpvraag maakt me niet zwakker maar juist sterker, doordat hij me helpt sneller te bereiken wat ik wil bereiken.

Er hebben al heel veel mensen uitgezocht wat ik nodig heb. Veel mensen hebben al jaren ervaring en zijn heel goed in wat ik nodig heb. Waarom zou ik dat dan opnieuw gaan uitzoeken en testen? 

Het idee dat ik hier met je deelde heb ik van Dan Sullivan van Strategic Coach. Een waardevol concept voor als jij meer tijd nodig hebt en meer uren zoekt om nieuwe doelen te bereiken met meer impact.

Luister naar deze podcastaflevering met Dan om zijn uitleg hierover te horen: Who would you be with 1000 hours of your time Back?

Dan noemt dit de ‘1,000 Who’d up hours’ challenge. Ga je de uitdaging aan met mij en Dan?

Door Erno Hannink

Erno is de businesscoach die ondernemers helpt om de lange termijn doelen sneller te realiseren. Ondernemers die het beter willen doen voor de planeet, maatschappij en zichzelf. Met zijn ondersteuning en tips helpt hij je dagelijkse doelen te kiezen zodat je de lange termijn doelen eindelijk gaat realiseren. Test zijn coaching een week lang gratis uit met deze code ERNOHANNINKWEEK op dit platform -> ga naar coach.me. Sluit je aan bij de community van ondernemers die iets bijzonders doen.