10 top websites met WordPress als CMS

WordPress CMS websiteWordPress is voor een heel mooi website beheerssysteem ofwel Content Management System (CMS). In alle projecten die ik opstart wordt WordPress als uitgangspunt genomen. Waarom WordPress? De software is open source en er is een hele enthousiaste community.

Open Source zorgt er voor dat je altijd eenvoudig kunt wisselen van website bouwer (een must). De community zorgt er voor dat de software altijd wordt door ontwikkeld en er de meest fantastische plugins worden gebouwd.

Nu vroeg een potentiele klant om eens wat voorbeelden te laten zien. Het is een best mooi overzicht. Weet jij nog mooie sites die met behulp van WP zijn gebouwd laat dan weten.

De top 10 13 sites met WordPress

Uit een aantal overzichten heb ik een persoonlijke top 10 samengesteld van sites die gemaakt zijn met WordPress als basis.

 1. Particletree is een site met artikelen over web applicaties en de bouw van deze web applicaties. Een mooi ontwerp. Een beetje blog stijl maar dan anders.
 2. Moo het bedrijf dat prachtig drukwerk maakt van je foto’s in Flickr bijvoorbeeld. De bekende Moo cards maar ook Moo visitekaartjes.
 3. Een overzicht van autoshows met wagens van Ford. De site staat vol met foto’s, video’s, artikelen en reacties.
 4. De officiele site van de tennisser Andy Roddick.
 5. All Things Digital is de site waar oa Walt Mosberg schrijft voor The Wall Street Journal. Een bijzonder project van Alex King en Crowd Favorite in een WordPress Multi User installatie (WPMU) (details All Things Digital)
 6. The Department van Spanish en Portuguese van University of Berkeley.
 7. Het magazine van United States Postal Service – jawel het Amerikaanse TPG.
 8. Camacho Cigards – erg mooi ontwerp – delicaat
 9. 71Miles the Northern California edition – een gids voor weekend trips in de grootste steden
  71 Miles
 10. Vitamin – is een bron voor web designers, developers en entrepreneurs.
  Vitamin
 11. I love Nelson – Nelson’s Community website
  i love nelson
 12. COLOURlovers is a resource that monitors and influences color trends. COLOURlovers gives the people who use color – whether for ad campaigns, product design, or in architectural specification – a place to check out a world of color, compare color palettes, submit news and comments, and read color related articles and interviews.
  Color Lovers
 13. De website inclusief een webshop van de Bangalow Cooking School. Een mooie site waar je in de shop de kooklessen kunt kopen en waardebonnen. De shopping card is duidelijk zichtbaar in het zijmenu.

Site en blog

Een aantal websites die een blog hebben gecombineerd met de site in WordPress. Dit zijn sites waar het blog lange tijd de voorkant is geweest. De verandering is soms gekomen om nieuwe bezoekers snel toegang te geven uit de overweldigende hoeveelheid informatie op de site.

 1. Alex King is oprichter en eigenaar van een web ontwikkelingsbureau gespecialiseerd in WordPress; Crowd Favorite.
 2. Een van mijn meest favoriete blogs. Heel veel zinvolle informatie. Darren Rowse is rijk geworden met bloggen en geeft nog steeds heel veel tips op Problogger.
 3. Site en blog van Ravi over persoonlijke ontwikkeling.
 4. Apartementen verhuur in Barcelona – Blog en Site
 5. The Spa Dish over welzijn, make-up, uiterlijk voor de vrouw.
 6. Society for Understanding Mevlana
 7. CL Williams – advies, commentaar en bronnen om een top team te bouwen.
 8. Brian Gardner Media gebruikt WordPress om sites voor bedrijven te maken. Heeft zelf een erg mooie site.
 9. Conversion Rate Experts – echte conversie verbeteraars van je site voor een selecte doelgroep. Doelgroep: * generating online revenues of over $10m (£5m) per year, * committed to dominating your market or niche en * capable of handling the increase in business our work generates.
  Conversion Rate Experts
 10. The Weather Pops – allemaal weer karakters die je kunt gebruiken
  The Weather Pops
 11. Stanley F. Bronstein – Mr. Achievement – “My purpose in life is to help you find your purpose in life and achieve it” Wow wat een mooie marketingboodschap. Site is mooi ingedeeld, misschien wat veel informatie in 1 oogopslag, maar goed geordend.
  Stanley Bronstein Mr. Achievement

Nederlands

Nu denk je misschien; zijn er dan helemaal geen mooie Nederlandse statische sites die WordPress als CMS gebruiken? Ja wel hoor. Maar Joomla en Drupal doen het ook goed in Nederland.
Enkele Nederlandse sites met WordPress.

 1. Mobile Clicks is een wedstrijd voor het beste mobiel internet idee. Gebouwd door CKM Extended – Corne Kox.
 2. Yoast.com is de site van Joost de Valk – de site is Engelstalig maar Joost komt uit Nederland en schrijft zeer interessante artikelen over WP en SEO. TIP
 3. Jacqueline Fackeldey is zelfstandige als klantropoloog; Het vermogen de mens achter de klant te zien en deze daardoor weten te vinden en te verbinden. Haar site FackeldeyFinds.
 4. MedNed 2008 – The 13th World Congress on the Internet in Medicine. Een Engelstalige site gebouwd door een Nederlander – Marnix Bras
 5. Voor op school maak zelf je topografie werkblad en uit te printen – topografie werkbladen
  topografie werkbladen
 6. Basic Base Evenementen – Geen uitgemolken Hardstyle of clubsofte deuntjes maar misselijkmakende basslines en genadeloze breaks.
  Basic Base
 7. North Sea Jazz – WP MU site rondom North Sea Jazz op Radio 6
  wordpress MU North Sea Jazz Radio 6
 8. Urbanpark Magazine – een online magazine voor jongeren, dat is opgericht en onderhouden door jongeren. Op Urbanpark.nl lees je artikelen over onderwerpen die jongeren aanspreken, muziek reviews, wat zijn de laatste gadgets en hoe is het met de artiesten. Inclusief een forum, staat los van WordPress (Simpel Machines).
  urbanpark magazine

En nog veel meer:

Bronnen:
User:Matt/WordPress as CMS
WebHelperMagazine – WordPress WOW: Eight Top Sites using WordPress as a CMS…
Graphic Design Blog – WordPress as a CMS – Content Management System
Twitter

De specialisatie van ErnoHannink ligt bij WordPress websites in combinatie met blog en nieuwsbrief waarbij allerlei plugins worden gebruikt voor optimale zoekmachine optimalisatie en gebruiksvriendelijkheid.

Als je nog mooie suggesties hebt van sites die zijn opgezet met WordPress laat het dan in de reacties weten.

Door Erno Hannink

Erno is de businesscoach die ondernemers helpt om de lange termijn doelen sneller te realiseren. Ondernemers die het beter willen doen voor de planeet, maatschappij en zichzelf. Met zijn ondersteuning en tips helpt hij je dagelijkse doelen te kiezen zodat je de lange termijn doelen eindelijk gaat realiseren. Test zijn coaching een week lang gratis uit met deze code ERNOHANNINKWEEK op dit platform -> ga naar coach.me. Sluit je aan bij de community van ondernemers die iets bijzonders doen.

62 reacties

 1. Fraai overzicht! Thanks.
  Misschien aardig om ook de bijvoorbeeld 5 beste door jou voor je klanten gerealiseerde sites te noemen.

  1. Hi Erno,
   Urban park en Appartementen in Barcelona werken niet.
   Overige voorbeelden heb ik niet gecheckt.
   Ik raad je aan om, als je voorbeelden met linken vermeldt, die van tijd tot tijd te controleren.
   Want als een link niet werkt, raak je jouw bezoekers kwijt.
   En ik zou de linken in een nieuw tabblad laten openen, anders ben je jouw bezoekers sowieso kwijt.
   Vriendelijke groet,
   Wim

 2. Wat een mooie lijst vol met sites waarvan ik de meeste nog niet kende. En wat een verrassing om mijn eigen blog/site daarin ook terug te zien. Heb daar wel een vraag over want je vermeldt niet bij alle genoemde sites een link ernaar toe. Nu kan je weliswaar klikken op de afbeeldingen maar ik vind dit wat verwarrend en onhandig voor de bezoeker dus misschien is het een idee om dat nog even aan te passen?

 3. Een bevestiging dat mijn keuze om over te stappen van Pivot naar WordPress een juiste is geweest.
  Mooi overzicht, maar wel een overdaad om iemand te laten kiezen.

 4. @Fred, ja daar heb ik even over gedacht. Tot nu toe eigenlijk allemaal standaard designs (dus free templates). Er wordt nu gewerkt aan sites met eigen ontwerp. Design wordt dan gedaan door ander, niet mijn sterkste kant.

  @Grapjager dank je toegevoegd aan de lijst

  @Mirjam Ja ik ben ook blij dat ik die keuze een paar jaren geleden heb gemaakt. WordPress werkt toch veel eenvoudiger dan Pivot. En overdaad? Tja, vandaar ook de afbeeldingen zodat je een voorselectie kunt maken. Het geeft mij in ieder geval (en de klant) ideeen als basis voor een nieuw ontwerp.

  1. “Tot nu toe eigenlijk allemaal standaard designs (dus free templates).” <<< Niks mis mee! Daar zt ook heel fraai spul tussen.

 5. Mooi lijst. Ook altijd goed om weer wat ideeën op te doen. Ik ben zelf ook bezig een site op te zetten (www.succes-plaza.nl) en ben erg enthousiast over de mogelijkheden van WP.

 6. Bedankt voor het noemen van mijn site topowerkbladen.nl. WP is erg gemakkelijk om een statische website mee te bouwen, ik ben geen ontwikkelaar maar heb die zelf gemaakt. Behalve het kaarten gedeelte wat er per 1 augustus 2008 in komt, zie plaatje wat ik bedoel.

 7. Hey erno, dank voor het opnemen van de website van Basic Base! Wij vonden WordPress de beste keuze, gezien het makkelijke onderhoud en de veelvoud aan goede plugins die er beschikbaar zijn. Ook bracht het thema wat wij gebruiken de nodige voordelen met zich mee, hij was namelijk speciaal toegespitst op ‘media’ en wij brengen muziek evenementen, erg toepasbaar dus!
  Helder, duidelijk overzicht!

 8. Leuk overzicht. Was ik al een tijdje naar op zoek. Was heel benieuwd hoe anderen met WP omgingen. Mijn eigen (wp)site is een bestaande template die ik bewerkt heb naar eigen behoefte. Statische pagina’s en weblog. Om het overzicht te behouden.
  Bedankt!

 9. hello wil graag mijn website mooi maken en ik weet niet hoe maar ik heb een belangerijke vraag hoe moet ik een brede afbeelding helemaalboven moet zetten kan iemand me alsjeblieft zeggen?

 10. Hoi Erno,
  zo kom je elkaar nog eens tegen! Ik onderzoek de mogelijkheden van WP voor een nieuwe en vooral betere versie van de buro buurvrouw website. mogelijkheden genoeg denk ik, ik zal nog eens goed rondneuzen op deze site. Kom ik je nog ergens tegen binnekort??

  groet Marieke

 11. Themes zijn leuk, toch ben ik fan van de Elegantthemes, Themeforrest enz waar ik veel mee werk. Kost wat, ik weet het maar dan heb je ook goede kwaliteit 😀

 12. Hallo Erno,
  Ik vind de site van Moo erg mooi, weet jij welke template daarvoor gebruikt is? Of waar ik die zou kunnen vinden? Niet om na te maken, maar er zitten wat elementen in die ik graag zou willen gebruiken voor mijn eigen site die ik binnenkort ga bouwen in WordPress. 🙂

  1. Je hebt gelijk Mieke, de site van Menno is mooi gedaan. Veel ruimte voor beeld en een andere manier van de artikelen uit het blog weergeven. Dank je wel voor het delen.

 13. Ben nieuw met wordpress maar wil niet anders meer 🙂
  Ik moet nog veel leren hoe ik al die layouts moet bewerken.

  Maar sites met voorbeelden en templates leer ik veel van 🙂

 14. Dank voor het stuk. Ik ben ook bezig met mijn eigen WP pagina en het is handig om te zien wat de mogelijkheden allemaal zijn. Valt nog een hoop te doen zo te zien…..

  1. @Joris je kunt het zo makkelijk/moeilijk maken als ze je zelf wilt. In het begin zou ik zeggen houd het simpel en begin vooral. Publiceer, maak het toegankelijk voor de bezoekers, wacht niet tot alles perfect is of ‘af’ is. Een website is nooit af. 🙂

 15. Misschien even leuk om hierop aan te vullen. Zelf bouwen we zoveel mogelijk met eigen templates in WordPress. Zo hebben we een grote site voor de Delta Lloyd Regatta (www.deltalloydegatta.org) gemaakt in WordPress. Veel content, waaronder video en foto maken het tot een pittige site. Daarnaast hebben we ene versie voor Westo Beton gebouwd. Erg grafisch, met leuke functionaliteiten (www.westo.nl). Hierbij zie je ook dat WordPress ookprima inzetbaar is buiten de blog-omgeving.

 16. Ook wij zijn, dit jaar, overgestapt naar wordpress. Hierdoor is onze positionering (bij de div. zoekmachines) sterk verbeterd. En omdat onze klanten (voor 75 – 80%) via internet bij ons landen is deze investering een goede beslissing geweest.

 17. Heel veel ideeën om van te leren. Super om te lezen.
  Kent iemand hier voorbeelden van WP sites die verhuur van een huis combineren met een webshop (tussen kunst en kitsch) ?
  Wij hebben plannen in die richting maar ik zie het allemaal nog niet echt samenkomen op 1 site.

  Bvd
  Groeten Gijs Buis

 18. Ha Erno, kom opeens op je site terecht. 😉 ik mis mijn Uitgids?! We zijn nog druk bezig met een redesign, maar de basis staat. Draait volledig op WordPress. Gebruik ook Yoast. Top. Voegen binnenkort ook übermenu toe. Joomla werd ik persoonlijk niet zo blij van door alle foutcodes, maar dat is wel wat jaartjes geleden dus wellicht is het anders nu. WordPress is tot nu toe probleemloos na 2 jaar continue testen.

  Leuk artikel!

  Groeten Roy

 19. Kwam hier toevallig op terecht aangezien ik net ben overgestapt op wordpress en nog dagelijks bijleer…
  Zelf ben ik een wat ze noemen “amateur'” in webontwikkeling en design. Had jaren geleden zelf een site gemaakt in PHP, Mysql en CSS maar…dan loop je altijd achter op nieuwe ontwikkelingen en is het vooral moeilijk om je site veilig te houden (de hackers en flauwe grappenmakers volgen wel de technologie op de voet)
  Ben dan maar op zoek gegaan naar een CMS en heb eerst wat pogingen ondernomen met Drupal. Maar, al is Drupal een prachtig systeem, de leercurve is geweldig lang en de community niet zo groot of “open” als bij wordpress.
  Wordpress was niet mijn eerste keuze omdat ik wat terughoudend was tov plugins… ik hou zelf toch nog altijd alles graag in de hand en wil zo min mogelijk afhankelijk zijn van derde partijen (ja, een moeilijk mens ben ik ook 🙂 )
  Maar na veel uitproberen bleek WordPress ook voor mij een goede oplossing. Mijn eerste poging vind je op http://www.boekensiteforum.net
  100% wordpress, functionaliteiten en template zelf ontworpen… en dat is nu net de kracht van WordPress in mijn ogen. Je kan het gebruiken “out of the box” maar het systeem is flexibel genoeg om er zelf wat aan te sleutelen.
  Van zodra dit project up-and-running is zal mijn andere site, die nog op drupal draait, er ook moeten aan geloven en stap ik daar ook over op WP.

  1. Eens dat de sites op css design awards erg mooi zijn. Maar helaas voor jou, het draait om gebruikersgemak. En de gebruiker is nog niet toe aan de gelikte designs.

 20. Hi Erno,

  Wat waren de criteria om op deze lijst te komen?
  Het zal een kwestie van smaak zijn, maar ik vind veel websites er saai en “oud” uit zien.

  Daarnaast zijn er tegenwoordig veel bekendere websites gemaakt in WordPress.
  Ik denk aan TechCrunch, The New Yorker of de website van Star Wars.

  For the record mijn website (http://lodiplanting.com) is ook gemaakt in WordPress.
  Uiteraard vind ik deze zelf erg mooi. Maar wat zou jij veranderen aan mijn site?

  Fijne dag!
  Lodi

  1. Hey Lodi, het overzicht is al wat ouder dus jouw bevindingen zijn niet zo heel vreemd 🙂
   Tijd voor een nieuw overzicht. Dank je wel voor de tips.

Reacties zijn gesloten.